Nieuws en verslagen voorjaar 2022

Kampioenen!!!!!

Ons vrijdagavond damesdubbel team is overtuigend kampioen geworden in de voorjaarscompetitie. Van de 4 gespeelde wedstrijden ( er moet nog 1 ingehaald worden) werden er maar liefst 3 met 4-0 gewonnen. De andere wedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning. In totaal heeft dit team over de hele competitie 33 sets gespeeld en daar werden er maar 3! van verloren. Dus volkomen terecht dat de dames een bloemetje hebben gekregen van het bestuur. Op de foto van links naar rechts: Amerins Miedema, Sarah Walburg, Anneree Julianus en Joke van Balen. Gerarda Wijbenga en Milja Roosjen ontbreken helaas op de foto.

Nogmaals gefeliciteerd met het kampioenschap dames en hopelijk mogen we er in de najaarsreeks meer teams feliciteren

Competitie week 8
Het einde van het seizoen nadert. De dinsdagavond Dubbeldames en de woensdagavond Marsum 1 zijn al uitgespeeld dus we beginnen deze keer bij de heren van de woensdagavond Marsum 2.
Deze ploeg staat er dit seizoen om bekend dat ze graag een super tiebreak spelen, maar aan de eindstand is te zoen dat ze daar deze avond geen zin in hadden. De tegenstanders kwamen niet verder dan 3 games per set hooguit. Deze solide overwinning zorgde er voor dat Marsum 2 op een keurige 2de plaats is geëindigd in de competitie. Proficiat mannen.
De vrijdagavond Damesdubbel speelt komende vrijdag de kampioenswedstrijd thuis om 19.00 uur dus doe hoefden deze week niet te spelen
De 8&9 competitie mocht afgelopen vrijdag wel aantreden in Makkum tegen hun 2de team. Het eerste team was al Marsum op visite geweest en zonder punten huiswaarts gekeerd dus het vertrouwen was groot voor deze wedstrijd. Er werd wat gehusseld in de opstelling en dot zorgde er voor dat Auke en Kirsten als eerste op de baan mochten. Kirsten had de avond ervoor bij de Toss al laten zien dat ze in vorm was en die vorm had ze gelukkig ook mee genomen naar Makkum. Als dan je vriend ook nog eens als supporter naast de baan staat dan is er geen houden aan. 6-4 en 6-1 waren de setstanden en Kirsten haar eerste overwinning dit seizoen was een feit. Gosse besloot om zich niet om te kleden en de beide dames samen het seizoen te laten afsluiten. Eb dit deden ze met verve. De eerste set werd een vliegensvlugge 6-0 overwinning. De 2de set ging iets moeizamer, maar werd ook keurig binnen gehaald. Deze mooie overwinning zorgde voor een prachtige 3de plek in het klassement en maar 2 punten verschil met de kampioen.
Het is gebleken dat dit een prachtige competitie is voor beginnende tennissers. Dus ben je nog maar net een jaartje aan het lessen, maar wil je wel wat vaker tennissen, een stok achter de deur hebben en ervaring opdoen laat het dan even weten. De dames kunnen wel wat teamleden gebruiken. En dat kunnen zowel mannen als vrouwen zijn. En bij genoeg animo kunnen we misschien zelfs wel 2 teams maken. Neem voor meer info contact op met het bestuur.
Competitie week 7
Het einde van de competitie nadert.
De dinsdagavond Dubbeldames mochten het deze week opnemen tegen Galefjild. Kijkend naar de uitslagen (scorebord journalistiek) gingen 3 van de 4 partijen redelijk soepel en zat er 1 pittige wedstrijd bij. Deze ging helaas na een super tiebreak verloren waardoor de dames een 2-2 eindstand kenden. Met nog een inhaalwedstrijd te gaan staat Marsum op een 5de plaats, maar dit zou bij een overwinning nog een plekje hoger kunnen worden.
De heren van de woensdagavond Marsum 1 hebben het seizoen afgesloten zonder te spelen. Blessures en een vakantie zorgden er voor dat er geen team op de been gebracht kon worden. En dit resulteert in een laatste plaats in de competitie.
Marsum 2 doet het dit seizoen een stuk beter, maar moeten er wel voor knokken. In de eerste 5 speelronden moest er maar liefst 7x een super tiebreak aan te pas komen. En uiteraard kon er ook afgelopen woensdag een super tiebreak genoteerd worden. Dat was deze keer de enige echt spannende partij. De punten werden eerlijk verdeeld met tegenstander De Vierslag en mede door dit resultaat vinden we het team terug op de 3de plaats. Komende woensdag spelen ze hun laatste wedstrijd op onze mooie banen vanaf 19.15 uur. Kom langs om te kijken of aan te moedigen. De entree is die dag gratis.
De wedstrijd van de vrijdagavond Damesdubbel is een paar weken uitgesteld. Of ze dat gedaan hebben omdat ze dan vrijdag 10 juni in Marsum kampioen kunnen worden dat weet ik niet, maar met een wedstrijd minder gespeeld en 2 punten voorsprong ligt de titel voor de hand.
Het zaterdag mix team wilden het seizoen feestelijk afsluiten met o.a. een bbq en het leek er op dat een aantal spelers niet veel tijd op de baan wilden verspillen. Het niveau verschil was dusdanig groot dat de tegenstander over de hele middag 9 games mochten noteren. Waarvan 6 in de mixdubbel. Met een verschil van 3 punten op de koploper en 2 op de nummer 2 werd een mooie 3de plaats behaald. Het verschil met de nummer 4 is 11 punten dus het was duidelijk dat er 3 teams bovenuit staken.
Zaterdag 11 juni zien we graag alle competitie tennissers, alle lessers, recreanten en bbq liefhebbers op ons sportcomplex.
Competitie week 6
Ook deze zondagse terugblik beginnen we met afgelopen dinsdag. Onze Damesdubbel draait een wisselvallig seizoen. Winst, verlies, winst en verlies waren de afgelopen resultaten. Statistisch gezien zou er nu dus weer een overwinning moeten komen. En dat had ook zomaar gekund. Maar liefst 2x moest er een super tiebreak aan te pas komen. Ik heb me laten vertellen dat vooral de eerste super tiebreak zwaar was. Een spion wist te vertellen dat daarna minimaal een half uur pauze is geweest. Mocht die spoor dit verzonnen hebben dan hoor ik het graag dames.
De Woensdagavond Marssum 1 heeft zowaar weer eens gespeeld. Met de hulp van 2 mannen met tig jaren spel en levens ervaring kon alsnog niet een 4-0 nederlaag voorkomen worden. Dan deed Marssum 2 het een stuk beter door met 4-0 te winnen. En deze keer zelfs zonder een super tiebreak te spelen. En dat is bijna uniek te noemen bij dit team.
De vrijdagavond 8&9 wist op een regenachtige avond de koploper op een gelijkspel te houden. Mooie prestatie van de dames en met misschien een beetje hulp van de mannen.
Het zaterdag mix team mocht erg vroeg in de ochtend de grens over naar Groningen om te spelen tegen een Zuid Afrikaan, een Duitse, een Grunninger en gelukkig een gewone Fries. Onze dames en heren lieten zich niet van de wijs brengen en namen alle 5 punten lekker mee in de kofferbak naar it Heitelan. De spannendste partij was het herenenkelspel. Deze 3setter duurde net zo lang als de damesenkel en dubbel bij elkaar.
Tot slot weer de jeugd. En dat was een kopie van vorige week. Weer keurig 2de geworden met een afsluitende partij met alles op het scorebord. Je ziet ze elke keer beter worden en wie weet zit er nog een dagoverwinning in dit seizoen. Absolute aanrader om een keer naar te kijken. Bijvoorbeeld op pinkstermaandag in Marssum.
We naderen het einde van het seizoen. Er zijn nog prijzen te verdelen en eventuele winnaars zullen gehuldigd worden op 11 juni na het bbq toernooi. Heb jij je al opgegeven? Meer info staat in de mail en op social media
Competitie week 5
We mogen weer.
De vakantie is weer voorbij dus de meeste teams mochten weer los. En dat was op sommige dagen met het het mooie weer absoluut geen straf.
Traditiegetrouw begon de competitie week weer met de dinsdagavond dames. En deze dames wisselen de resultaten wat af. Hun eerste wedstrijd dit seizoen werd gewonnen met 3-1, maar de week er na werd met dezelfde cijfers verloren. De laatste wedstrijd voor de vakantie werd gewonnen met 4-0 en helaas deden ze het weer. Uit tegen de Milen werd met 4-0 verloren tegen een te goed team dat als voorbereiding op Ibiza had gezeten. 1 tiebreak was het hoogst haalbare.
Er zijn 2 herendubbel teams op de woensdagavond. Marsum 1 (waar de 1 momenteel staat voor het aantal gespeelde wedstrijden) zag ook afgelopen woensdag een wedstrijd in het water vallen. De wedstrijd van Marsum 2 ging daarintegen gewoon door. Ze mochten net als de dinsdagavond dames naar de Molen. En weer ging Marsum met een nederlaag naar huis. De mannen knokten voor wat ze waard waren en 3 partijen moesten met een super tiebreak worden beslist
De vrijdagavond Damesdubbel mocht op bezoek bij Goutum. En Goutum ligt ons goed want de dames gingen met een 1-3 overwinning weer huiswaarts. Qua uitslag leek het alsof alle 4 partijen vrij eenzijdig waren, maar de stand zegt niet altijd alles.
De zaterdag mix mocht in een heerlijk zonnetje tegen het Groninger LTB. Dit team is 1 van de weinige ploegen die boven de Marsumers staan en ze toonden ook aan dat het terecht was. De mixdubbel en Damesdubbel gingen probleemloos naar de gasten. Het heren enkelspel met gemak naar Marsum. De dames enkel werd een driesetter voor ons team. En de herendubbel kon ale kanten op. Eerste set ging soepel naar Groningen. Even mopperen en de frustratie er uit gooien hielp de thuisploeg weer om het juiste ritme en de 2de set te pakken. De super tiebreak ging helaas verloren.
Tot slot de jeugd. 2 van de jongedames deden mee aan de Loop van Leeuwarden dus Katy en Elbrich mochten het vandaag doen. Door de laatste wedstrijd van de dag vol spanning en voor een volgelopen terras te winnen mochten ze zich de op een na beste van de dag noemen. Ze kregen terecht een staande ovatie.
Competitie week 4,5 (inhaalweekend)
Vakantie!! (maar niet voor iedereen)
Het was een rustige weekje voor onze competitie tennissers. Er stonden geen wedstrijden op het programma en daar maakte het 8/9 team gebruik van en planden een inhaalwedstrijd.
Voor de meesten van het team hun eerste officiële uitwedstrijd. De locatie @sanjessportpark was makkelijk te vinden, stukje centrale As meegepakt, en we werden op het parkeerterrein begroet door een paar alpaca’s. Lopend richting de kantine werden de banen al vluchtig bekeken en was er te horen dat de banen wel kleiner leken en het net te hoog hing. Dit was in de wedstrijden ook wel te zien. Beide teams hebben een aantal keren de bal net een paar centimeter uit geslagen en we waren het er over eens dat dit uiteraard door het veld kwam 😉
De dames van Feanwalden hadden allemaal hetzelfde rose shirt aan en daar had ons team niet rekening mee gehouden want ook bij ons liep er iemand in het rose. Gelukkig zat er nog een net tussen om verwarring te voorkomen.
De wedstrijden zelf dan maar. Karin en Auke kwamen in de eerste set redelijk snel op een riante voorsprong. Ze zagen echter op de andere baan dat de tegenstander dit na deed tegen Kirtsen en Gosse. In beide gevallen kwam de andere ploeg sterk terug en werd de set in 6-3 afgesloten. De 2de set was bij team Karin spannend tot de stand 3-4. Er werd een eindsprint ingezet en wederom een 6-3 eindstand genoteerd.
Team Kirsten kreeg op de andere baan de smaak te pakken. Ze kwamen steeds beter in hun spel, maakten minder fouten en meer punten en ook zij wisten de stand 6-3 op het scorebord te krijgen. Dus super tiebreak. Dat is al spannend zat, maar als dan de overige tennissers al klaar zijn en aan de zijkant gaan kijken en er ook nog een supporter (van Marsum 💪) zit dan wordt het nog wat spannender. Tot 6-6 ging het gelijk op. Mooie rally’s, prachtige punten en soms een bal in het net of net uit. Beide teams konden de overwinning al ruiken. De dames van de thuisploeg gooiden er nog wat extra spirit in en wisten hun partij daardoor te winnen. Totale eindstand: 1-1. Beide teams waren tevreden met het resultaat en er kon met goed gevoel genoten worden van de lekkere (welverdiende) hapjes.

Competitie week 4

We beginnen de competitie week uiteraard op dinsdag met ons Damesdubbel team. Na een 1-3 nederlaag in de vorige ronde tegen de huidige koploper stond er nu een uitwedstrijd tegen Goutum 5 op het programma. Ons marsumer viertal hadden geen behoefte om er een spannende avond van te maken en gunde de thuisploeg over de hele avond maar 10 games. Dus met een 0-4 overwinning op zak weer naar huis. Klasse dames.
De beide woensdagavond herendubbel teams, vrijdag Damesdubbel en de jeugd hadden vrij.
Het vrijdagavond 8&9 competitie team mocht wederom een thuiswedstrijd spelen. De beide partijen verliepen vrijwel hetzelfde. Makkum moest enorm wennen aan de baan en daar deden ze beide partijen een volledige set over en leverden een 6-0 op. Toen de Makkumers eenmaal waren gewend aan alles werd het in beide partijen de 2de set een stuk spannender. Karin en Auke wisten de 2de set met 6-3 over de streep te trekken en Karin deed er in de 2de partij met Gosse iets langer over, maar met 7-5 kon ook deze als overwinning worden bijgeschreven.
Als laatste team deze week mocht het mixteam op zaterdag met een bijna complete selectie aantreden tegen medekoploper De Vliegende Bal. Bij de herendubbel stonden 2 mannen enorm goed en hard te serveren. Gelukkig was dit eerlijk verdeeld over beide teams dus dit beloofde een spannende strijd te worden. De 1ste set ging echter vrij vlot naar Marssum. De tegenstander was koortsachtig (letterlijk) op zoek naar een beter strijdplan en dit had effect. Een break voorsprong werd aan het eind van de partij toch uit handen gegeven en leverden Marssum het eerste punt op. De Damesdubbel waren helaas minder succesvol en konden het niet bolwerken tegen de dames uit Sneek en moesten een 2-0 nederlaag incasseren. De dames enkel leek qua uitslag een Makkie voor Sneek, maar dat kwam omdat na meerdere keren deuce het kwartje steeds hun kant op viel. Edouw wist met het enkelspel precies dezelfde setstanden als bij zijn dubbel. 2de punt binnen. De mix voerde een harde strijd om het winnende punt, maar gingen helaas met 5-7 en 4-6 ten onder.
P.s. staat 11 juni al omcirkeld in je agenda? Meer info volgt snel…

Competitie week 3 – De derde week alweer.

Competitie ronde 3 stond deze week alweer op het programma, maar omdat hun eerste wedstrijd van het seizoen vanwege slecht weer (kun je nu al niet meer voorstellen) werd afgelast, speelden de dinsdagavond Dubbeldames deze week hun eerste thuiswedstrijd. Echt spannend werd het aan de stand te zien niet. Alles werd in 2 sets beslist en het merendeel ging helaas naar de tegenpartij. 1-3 werd de einduitslag.

De woensdagavond herendubbel Marssum 1 kon geen team op de been krijgen dus die wedstrijd is uitgesteld.

De woensdagavond herendubbel Marssum 2 had de eerste 2 wedstrijden 2-2 gespeeld en wilde nu wel eens de smaak van een overwinning proeven. En ik denk dat het afgelopen woensdag goed gesmaakt heeft. 4-0 werd er maar liefst gewonnen. 2 partijen gingen eenvoudig, maar de andere 2 partijen moesten met een super tiebreak worden beslist.

De vrijdagavond Damesdubbel hadden na een weekje vrij weer voldoende energie opgedaan voor hun 2de competitie ronde. De dames spelen 1x per 2 weken en dat bevalt hun prima zo te zien. Net als 2 weken geleden gingen alle 4 punten in de tas.

De 8/9 competitie speelt in de week dat de vrijdagavond dames vrij zijn dus die hadden deze week rust.

Het zaterdag mix team had ook wat personeels problemen en konden daardoor maar 3 van de 5 partijen spelen. Een redelijk eenvoudige herenenkelspel, en een spannende mixdubbel en herendubbel waar beide keren de eerste set wed verloren, maar de super tiebreak werd gewonnen zorgden toch nog voor een 3-2 overwinning.

En de jeugd mocht de week weer afsluiten. De meiden hebben veel plezier, pakken hun overwinningen mee en leren steeds beter hoe het dubbelspel werkt. Dit beloofd wat voor de toekomst.

Check alle teamindelingen, standen, uitslagen en programma’s op onze site bij het tabblad competitie.

Tot ziens op of rond onze tennisbanen

Competitie week 2 – Nieuwe week, nieuwe kansen.

Afgelopen week werd er weer volop getennist door onze clubteams. Dit gebeurde met wisselend resultaat.

Aangezien vorige week de wedstrijd niet door ging mochten de dinsdagavond Dubbeldames afgelopen dinsdag hun eerste wedstrijd van het seizoen spelen in en tegen Grouw. Dit leverde een mooie 1-3 overwinning op. De enige verliespartij kwam tot stand na een spannende super tiebreak.

Ook de Herendubbel Marssum 1 hoefde deze week pas voor het eerst aan te treden. Op onze eigen mooie banen werd het helaas een 0-4 nederlaag. 2 partijen moesten met een super tiebreak beslist worden, 1 partij helaas vanwege een blessure opgegeven en de andere partij gaan we niet teveel over zeggen.

De Herendubbel Marssum 2 wilde na het gelijkspel van vorige week ook deze week die lijn doorzetten in de uitwedstrijd tegen Kollum. De teams waren aan elkaar gewacht en dit leverde dan ook een gelijkspel op. Net als vorige week werd het 2-2 en dus is Marssum 2 nog steeds ongeslagen.

De vrijdagavond Damesdubbel had deze week vrij.

Het vrijdagavond 8&9 tennisteam speelde vrijdagavond thuis. De dames Karin en Kirsten maakten beide hun competitie debuut en dat deden ze naar behoren. Helaas wel beide wedstrijden verloren, maar daar moest de eerste wedstrijd wel een super tiebreak aan te pas komen. Ze gaan zeker nog punten pakken deze competitie.

Het zaterdag mixteam wist een overtuigende 5-0 overwinning te behalen afgelopen zaterdag. De banen lagen er weer prachtig bij en het zonnetje zorgde voor de ideale omstandigheden voor een lekkere tennis middag. De Herendubbel liet zien dat het verlies van vorige week een incident was en won overtuigend. De Damesdubbel hadden wat meer tegenstand, maar wisten het wel in 2 sets over de streep te trekken. Een soepele Herenenkelspel en Mixdubbel zorgden voor de overwinning en een zwaarbevochten driesetter bij het Damesenkelspel zorgden voor een clean sheet.

Tot slot mocht ons jeugdteam vanmorgen de competitieweek afsluiten. 3 teams waren niet aanwezig dus het werd een tweestrijd tegen Franeker. Mooi weer en verstopte paaseieren zorgden ervoor dat er vandaag alleen maar winnaars van de baan kwamen.

Competitie week 1 – De eerste competitie week zit er op.

De wedstrijd van de Dinsdagavond Damesdubbel ging helaas niet door. De weersverwachting voor komende week is gunstig dus de uitwedstrijd tegen Grou (19.00 uur) zal vast door kunnen gaan.

Ook de wedstrijd van de woensdagavond herendubbel van Marsum 1 ging niet door. Dit team mag komende woensdag een thuiswedstrijd spelen tegen TSO om 19.15 uur.

Marsum 2 wist er afgelopen woensdag een 2-2 uit te slepen thuis tegen Franeker en speelt komende woensdag uit tegen Kollum 2.

Het debuut van ons vrijdagavond dames duo in de 8&9 competitie is ook uitgesteld. Karin en Kirsten zullen tot komende vrijdag moeten wachten en mogen dan in Marsum aantreden om 19.15 uur.

De Damesdubbel vrijdagavond speelden afgelopen vrijdag thuis tegen Franeker en wisten de punten mooi in Marsum te houden. Een keurige 4-0 overwinning geeft vertrouwen voor de komende wedstrijd van vrijdag. Dan spelen ze in en tegen Stiens om 19.00 uur.

Het zaterdag mix team trotseerde zaterdag op de vroege ochtend en het begin van de middag hagel en regenbuien, maar wist de tegenstander wel met 4-1 af te drogen. Keurig resultaat. Alleen de herendubbel liet het wat afweten. Komende zaterdag is dit team live te aanschouwen op onze tennisbanen voor de thuiswedstrijd tegen ”t Nylan 4. Hier beginnen ze om 14.00 uur.

En tot slot mochten 2 van onze jeugdleden hun competitie debuut maken en dat deden ze geweldig. Marrit en Elbrich wisten 6 van hun 8 wedstrijden te winnen. Paasmaandag zijn de kids in Marsum om de hele ochtend weer hun best te doen in de competitie.

Wil je een keer kijken bij een wedstrijd dan kan dat altijd. Publiek is meer dan welkom en de kantine is geopend. Wil je zelf ook graag competitie tennissen kom dan Paasmaandag rond de klok van half 3 langs in de kantine voor meer informatie. En neem je racket mee want je kan dan direct meedoen met het paas toernooi. Je kan dan met en tegen onze competitie tennissers spelen, maar ook met je eigen lesgroep. Gezellig, ontspannen en sfeervol middagje tennis.

Tot ziens komende week op ons mooie tennisbanen

Sponsoren