NAJAARSCOMPETITIE:

Week 1:

De Najaarscompetitie is voor de meeste teams weer begonnen vorige week. Alleen de wedstrijd van de Dinsdagavond Dames is verschoven dus we beginnen het weekoverzicht op de woensdagavond bij ons Herenteam.

En we kunnen zeggen dat onze heren enorm goed van start zijn gegaan. In een thuiswedstrijd tegen Franeker werd (hopelijk) de toon gezet voor de rest van het seizoen. Zonder een set af te staan ging de overwinning naar onze mannen.

Nieuw op de donderdag is ons Damesdubbel team. Deze dames speelden de afgelopen competities in de 8/9 competitie, maar kwamen daar ook regelmatig mannelijk tegenstanders tegen (dat kan in die competitie). Dus er werd besloten om op donderdag te gaan tennis in een dames poule. De eerste wedstrijd mochten ze helemaal naar Steenwijk. De gastvrouwen aldaar bleken helaas veel te sterk voor onze dames dus de lange reis terug moest zonder punten worden ingezet.

En dan zijn we alweer bij de vrijdag. Op die dag hebben we 2 teams en dus elke week speelt er wel eentje thuis. Deze keer was het de beurt aan onze Damesdubbel. En onze dames gingen goed van start door de eerste dubbel simpel te winnen. Tegenstander Stiens liet zich niet kennen en trok de 2de dubbel naar zich toe. De 3de dubbel ging weer eenvoudig naar onze dames dus de 4de moest bepalen of het een overwinning of een gelijkspel ging worden. En dit werd dan ook de spannendste partij van de avond. Uiteindelijk moest er een super tiebreak aan te pas komen die met 7-10 naar de gasten ging en dus een gelijkspel opleverde.

Het gepromoveerde Mixteam speelt inmiddels in de 2de klasse en dat was even wennen. In Franeker werd zowel bij de herendubbel als de damesdubbel niet het beste spel door onze spelers laten zien en dit resulteerde in 2 stevige nederlagen. In de mix kon 1 team er nog niet helemaal bovenop komen en ook die partij ging eenvoudig naar de thuisploeg Franeker. De laatste en ook enige spannende partij moest de eer redden. en dat lukte. Met winst in de tiebreak werd de 1ste set strijdend binnen gehaald en dit motiveerde zo enorm dat de 2de set een stukje sneller en makkelijker ging.

De kop is er af. de volgende wedstrijden staan alweer klaar voor deze week. Tot ziens

Week 2:

Het verslag van deze week begint wederom op de woensdag met de herendubbel. De mannen gingen met vertrouwen richting Warten na de overwinning van vorige week ook al troffen ze de daar de andere ploeg die de eerste wedstrijd met 4-0 wist te winnen. Dit werd dus een strijd om de koppositie. Al snel werd duidelijk dat Warten een maatje te groot waren voor onze mannen. De thuisploeg sloot de avond wederom zonder setverlies af. Volgende week de strijd om de 2de plaats in Marsum. Wellicht met de steun van het publiek weer een mooi resultaat halen?

Net als de dinsdagavond damesdubbel ging ook de wedstrijd van het donderdagavond damesdubbel team niet door en zo zijn we alweer bij de vrijdag aanbelandt.

De damesdubbel begon sterk tegen Nijlan. De eerste dubbel werd een simpele prooi en de 2de dubbel moest even wakker geschud worden, maar na het winnen van de tiebreak werd de 2de set een formaliteit. Na de thee ging het er wat anders aan toe. de 3de dubbel werd zowaar verloren. en ook de 1ste set van de laatste partij ging eenvoudig naar de thuisploeg. Gelukkig trokken onze dames dit recht door de 2de set en de supertiebreak redelijk eenvoudig te pakken. mooie 1-3 overwinning dus.

Het mixteam mocht thuis aantreden tegen Bontekoe (met voormalig lid Adriana in de gelederen). Het was tot vrijdagmiddag nog onzeker of Bontekoe een volledig team op de been kon brengen en ook ons team had al een invalster in moeten zetten. Uiteindelijk konden gelukkig alle 4 partijen gespeeld worden en dat leverde bij vlagen mooie rally’s op. Helaas waren de gasten bij de beide mixdubbels en ook de damesdubbel net te sterk. De herendubbel werd een slijtageslag waarbij onze mannen de eerste set na een achterstand van 5-2 in de set alsnog dmv een tiebreak (7-5) wisten te winnen. De 2de set ging gelijk op en moest wederom via een tiebreak beslist worden. Deze ging met een 8-6 eindstand naar de gasten. Een supertiebreak moest de beslissing brengen. Ook hier was het weer enorm spannend, maar na 2 uren tennis en een 10-8 eindstand in de supertiebreak sleepten de mannen toch een puntje uit de strijd.

Op naar volgende week met hopelijk een volledig programma.

Week 3:

Eindelijk kunnen we het weekoverzicht beginnen op dinsdag met de damesdubbel. Terwijl 2 van hun concurrenten op de banen in Marsum speelden stonden onze dames in Stiens voor hun eerste (uit)wedstrijd van het seizoen. Bij de eerste 2 dubbels was er steeds 1 set spannend en eentje een stuik minder spannend. En alle sets gingen naar onze dames. Na de thee werd het ondanks mooie rally’s in beide gevallen wederom niet heel spannend. echter werden nu de punten verdeeld met daardoor een 1-3 overwinning voor de Marsumer dames.

De heren maakten het op woensdag in 3 van de 4 partijen enorm spannend. In 2 gevallen moest er een supertiebreak aan te pas komen (beide gewonnen door de gasten) en 1 partij werd beslist door 2x een tiebreak (gewonnen door onze heren). Apart is dan ook dat er 1 partij werd gewonnen met wat ze een dubbele bagel noemen (2x 6-0). WEen keurige 2-2 eindstand zorgt er voor dat de heren in de top 3 staan.

De wedstrijd van de donderdag dames ging niet door dus dan zijn we alweer bij de vrijdag aanbeland. Onze damesdubbel speelden een thuiswedstrijd tegen Drachten en ook hier zaten weer spannende wedstrijden bij. Net als bij de heren op woensdag moesten er ook deze avond 2 wedstrijden dmv een supertiebreak beslist worden en net als bij de heren werden ook deze avond beide verloren. Tussendoor werd er nog een wedstrijd in 2 sets verloren dus het kwam op de laatste partij aan om in ieder geval 1 punt in Marsum te houden. En dit is gelukt! Er moest wel een tiebreak in de 2de set aan te pas komen, maar onze dames wilden een supertiebreak voorkomen en dat is gelukt gelukkig.

De vrijdagavond mix wedstrijd was op te delen in 2 delen. Deel 1 bestond uit 2 wedstrijden waar de tegenpartij net wat stabieler stond te tennissen en minder fouten maakten waardoor er ondanks een goede strijd toch ruim werd verloren. Het andere deel bestond uit 2 supertiebreaks. En met de eerdere supertiebreaks in dit verslag in het achterhoofd beloofde dat niet veel goeds. Gelukkig had nog niemand dit verslag gelezen en ging ons team er met frisse moed tegenaan. Dit leverde dan ook 2x winst op en uiteindelijk een terechte 2-2 eindstand tegen dit erg jeugdige team

Week 4:

Terwijl de dames inmiddels alweer met de volgende ronde zijn begonnen wordt het verslag gemaakt van de afgelopen week. en uiteraard beginnen we bij de dinsdagavond dames.

Er stond een uitwedstrijd tegen Nylan op de planning en dit werd een regelrechte kraker. Er was maar 1 partij die niet in een supertiebreak eindigde. Helaas ging die partij naar de thuisploeg. Zoals gezegd waren de overige 3 partijen spannend. zo spannend zelfs dat sommige dame in totaal 4 uren op de baan hebben gestaan. 2 van de 3 supertiebreaks gingen naar onze toppers die er zodoende een keurige 2-2 uit wisten te slepen.

De woensdagavond Heren speelden thuis tegen de nummer laatst. Waar de eerste dubbel eenvoudig naar de gasten ging wisten onze mannen de 2de partij in 2 sets te winnen. Mede door de eerste gewonnen tiebreak dit seizoen. De derde partij ging vrij makkelijk naar de thuisploeg en de 4de partij leek weer een prooi te worden voor de gasten, maar na een slechte 1ste set kregen onze mannen de smaak te pakken en de 2de set en de supertiebreak werden gewonnen. Dit leverde een 3-1 overwinning op.

De donderdagavond Dames zitten in een voor hun nieuwe competitie en daar moeten ze nog aan wennen. Helaas waren de tegenstanders meedogenloos en stuurden onze dames met 4-0 naar huis. Gister tijdens het eindtoernooi voor de lessers was echter te zien dat er best wel tennis in de dames zit. wellicht dat er wat meer geoefend moet worden. Wellicht op de toss?

De vrijdagavond dames speelden uit tegen West End in Grijpskerk. En ook hier was het weer spannend. Alle 4 partijen hadden een tiebreak. In 3 van de 4 gevallen ging die naar de thuisploeg en in al die 3 gevallen werden die partijen in 2 sets verloren. De gewonnen tiebreak zorge ervoor dat er een supertiebreak gespeeld moest worden die uiteindelijk door onze dames werden gewonnen zodat er toch nog een puntje mee naar Marsum mee kon.

Week 5:

Het weekoverzicht begint bij de dinsdagavond damesdubbel die een thuiswedstrijd hadden tegen de Bildtse TC. Onze dames begonnen sterk met een vrij eenvoudige overwinning (er werden maar 2 games afgestaan). Op baan 2 ging het mider voorspoedig en ging de winst helaas naar de gasten. Na de thee werden er 2 mooie spannende partijen gespeeld. Op baan 2 werd een tiebreak verloren en ging daarna ook de 2de set naar de gasten. De dames van baan 2 konden daarna nog het slot van de wedstrijd op de baan zien waar een supertiebreak de beslissing moest brengen. Helaas ging ook die verloren waardoor er 1-3 eindstand genoteerd kon worden.

De wedstrijd van de woensdagavond herendubbel ging niet door

De wedstrijd van de donderdagavond dames is niet gespeeld. De tegenstander had ook geen inhaalmogelijkheden meer dus de punten bleven in Marsum.

En zowel de vrijdagavond damesdubbel als de mix werd afgelast.

Normaal gesproken zou dit de laatste competitie week zijn geweest, maar er moet nog al wat ingehaald worden. We proberen jullie hier uiteraard zoveel mogelijk van op de hoogte te houden.

Week 6:

Better let as net. En dat geldt zowel voor het verslag als de wedstrijden. Het betreft namelijk allemaal inhaalwedstrijden.

En we beginnen het overzicht op maandag met de vrijdagavond dames. In een thuiswedstrijd tegen de nummer laatst moest gestreden worden om zelf ook degradatie te voorkomen. De gasten gaven zich echter niet zomaar gewonnen. In totaal werden er 3 supertiebreaks gespeeld waarvan onze dames er 2 wisten te winnen. De andere partij ging gewoon in 2 sets naar Marsum. Dus een 3-1 overwinning was een feit. Of dit genoeg is om degradatie te voorkomen moet nog blijken. De concurrenten halen vanavond de laatste wedstrijd in.

Op dinsdag speelden onze dinsdagavond dames in Menaldum. En ook in deze competitie is het spannend. Dat was ook in deze wedstrijd te zien. 4 spannende partijen met 1 supertiebreak eindigde in een 2-2 eindstand. Volgende week dinsdag is de laatste wedstrijd en spelen de dames een thuiswedstrijd die moet bepalen of ze 2de worden of misschien zelfs degraderen. zo dicht ligt het bij elkaar.

Ook op dinsdag speelde het vrijdagmixteam een inhaalwedstrijd in en tegen Hallum. Terwijl de dames in hun dubbel het goede voorbeeld gaven door in 2 sets te winnen deden de heren het tegenovergestelde. En waar mix 2 ook in 2 sets onderuit ging behaalde de eerste mix na winst in de supertiebreak een 2de punt binnen en eindigde het geheel in 2-2. Met nog 1 wedstrijd te gaan is het nog mogelijk om degradatie te ontlopen.

De donderdagavond dames trotseerden op hun vaste avond de regen om een wedstrijd in te halen. Onder toezicht van hun trouwe supporter en de VCL werd er zowaar een set gewonnen onder barre omstandigheden. In de pauze heeft de VCL besloten om de overige 2 partijen niet meer te spelen. In onderling overleg hebben de dames de partijen geschonken aan de gasten die toch al 0-2 voorstonden. Komende donderdag wordt er gestreden in Drachten om de 5de plek.

Nog een paar inhaalwedstrijden te gaan de komende weken. En dan kunnen we ons na de najaarsschoonmaak weer gaan richten op het volgende seizoen.

Week 7:

Komt nog

VOORJAARSCOMPETITIE

Verslag 26 mei 2023

Druk

Deze week was het niet druk voor onze competitieteams. Er hoefde maar 1 team in actie te komen. Onze Vrijdagavond Damesdubbel team mocht het thuis opnemen tegen de koploper die nog zonder puntverlies was. Sterker nog: ze hadden nog geen set verloren. En dan komt de schrijver van dit stukje ook nog persoonlijk langs om te kijken. Dat zorgt wel voor druk. Het was aan de voorbereiding terug te zien. Eentje brak haar acrylnagel bij het tas inpakken en een ander sneed zich bij het openen van het ballenblik.

De tegenpartij trad aan met 2 zesjes en 2 zeventjes. terwijl onze dames toch ook nog wel een sterk team er tegenover kon zetten met 2 zeventjes en 3 achtjes. De oplettende lezer heeft door dat onze dames met 5 speelsters aantraden. Een van de dames is aan het herstellen van een blessure en liet de eerste wedstrijd aan haar voorbij gaan. Dus de vaste reservespeelster mocht in de eerste partij aantreden.

Door een onjuiste timemanagement heb ik eerlijk gezegd niet veel van de eerste 2 partijen gezien. Maar het feit dat die beide binnen een uur klaar waren en de dames vroegen of ik lief wilde zijn in het verslag zou niet veel goeds vermoeden. Dit viel echter reuze mee. Wat ik gezien heb was een tegenstander die niet alleen op papier, maar ook op smashcourt gewoon iets beter was dan onze dames. Het weerhield de thuisploeg er niet van om te strijden voor elk punt met af en toe prachtige rally’s die meer publiek verdienden dan alleen ondergetekende en een team van Goutum (en hun tegenstander). Beide wedstrijden gingen helaas wel naar onze gasten die hun ongeslagen status weer wisten te verlengen.

Na een korte pauze snel weer de baan op. De dames hadden er zin in. Partij 3 en 4 waren een stuk spannender dan de eerste 2. Zou het dan toch gebeuren dat het eerste setverlies van Harkema in Marsum zou plaats vinden? Alle 8 dames speelden bij vlagen erg sterk en dit leverde wederom mooie rally’s op met af en toe een gil, gegrom, gemopper of gejuich van 1 van de speelsters. Onze dames lieten zich niet van de wij s brengen, maar konden het helaas niet bolwerken en moesten ook een 0-4 incasseren., maar aan de inzet lag het zeker niet. op naar de volgende wedstrijd.

Verslag 16 mei tm 20 mei 2023

Afgelopen Dinsdag mochten de dames in Harlingen de tennisweek starten en dat deden ze vliegend. Harlingen was niet “ready” voor het tennisspel van onze toppers. 3 eenvoudige overwinningen en 1 supertiebreak gingen mee in de tas naar Marsum. Met 1 wedstrijd minder gespeeld staan onze dames maar 2 punten achter op de koploper. Alles is nog mogelijk.

De Woensdag Heren 1 had een pittige thuiswedstrijd op het programma. wedstrijd 1 en 3 gingen beide helaas in een supertiebreak verloren. En in de wedstrijden 2 en 4 bleken bij beide sets 1 break voldoende voor een overwinning voor de gasten. Met nog 2 wedstrijden te gaan staan onze mannen keurig in de middenmoot.

De heren 2 mocht naar Sneek en kijkend naar de uitslagen dit seizoen werd er vooraf al gezegd dat het 3-1 of 1-3 zou worden, want alle wedstrijden dit seizoen hadden die uitslag. En het scheelde weinig of het was weer gelukt. Waar de 1ste wedstrijd in 2 sets naar de thuisploeg ging, werd de 2de pot een makkelijke prooi voor onze mannen. Ook de 3de wedstrijd ging redelijk eenvoudig naar Marssum. De thuisploeg had echter geen zin om mee te werken aan een 1-3 en wist er in een supertiebreak alsnog een gelijkspel uit te slepen.

Onze 8/9 dames mochten vrijdag naar de stad om tegen Nylan te tennissen. Voor de 4de keer dit seizoen stonden ze tegenover een mixteam. En die ongelijke strijd ging helaas wederom verloren. De dames staan 5de en mogen over 2 weken tegen de nummer 4.

Tot slot het mixteam. Het publiek was afgelopen vrijdag niet op 2 handen te tellen. Er was zelfs een spandoek aanwezig voor 1 van onze speelsters. Hier zijn later de namen van de overige spelers aan toegevoegd. De 2 mannen begonnen uitstekend en waren zo snel klaar dat ze nog een gedeelte van de 1ste en de volledige 2de set van de dames konden kijken. Een lange spannende partij die helaas niet werd gewonnen. 1-1 ruststand. tijd om te mixen. Het was inmiddels al wat kouder geworden en waarschijnlijk hadden onze dames en heren meer zin in een warme kantine, want het gaspedaal werd ingedrukt en vrij snel waren beide partijen in de pocket. Nog 1 wedstrijd te gaan en gedeelde koploper met 2 andere teams waarvan 1 de volgende tegenstander

Verslag 10 mei tm 13 mei 2023

Voor de verandering beginnen we het weekoverzicht op de woensdagavond. Dit komt omdat de dinsdagavond in het water is gevallen.

De Heren 1 mocht naar drachten voor de wedstrijd tegen de hekkensluiter van de competitie. Op papier lagen hier dus kansen voor een overwinning, maar de wedstrijd wordt natuurlijk niet op papier gespeeld. Op de gravelbanen van DLTC werd de eerste partij redelijk eenvoudig gewonnen. De 2de partij ging echter alle kanten op. In de eerste set lieten onze mannen de gastheren kansloos, maar dit bleken echte dieseltjes te zijn want de 2de set en de supertiebreak gingen beide naar de thuisploeg. Halverwege dus een gelijkspel. Partij 3 ging na een tiebreak en een redelijk eenvoudige 2de set naar ons en ook de 4de partij wer een prooi voor onze heren. Mooie 3-1 overwinning dus

Heren 2 speelde thuis tegen de buren van Menaldum. Dit team heeft een patent op de 3-1 uitslag. Alle wedstrijden dit seizoen eindigden in deze stand. Helaas maar 1x in een overwinning. De kans was dus groot dat er weer een 3-1 genoteerd kon worden, maar de vraag was voor wie. Onder het toeziend oog van de beste stuurlui werden er door onze mannen iets meer fouten gemaakt dan de tegenstander. Dit resulteerde in 2 verliespartijen en een 0-2 stand. De mannen kwamen om en om in de kantine en kregen daar zowel kritiek als advies van de 2 toeschouwers. Of het hierdoor kwam weet ik niet, maar feit is wel dat er 1 van de 2 partijen werd gewonnen en er dus wederom een 3-1 eindstand kon worden bijgeschreven. Helaas wel weer verloren.

Tot slot onze vrijdagavond dames. En die bewezen dat de ene set heel anders kan lopen dan de andere. De eerste partij bleef van begin tot einde spannend en moest dmv een supertiebreak worden beslist. Helaas ging die redelijk eenvoudig naar de gastvrouwen. Bij zowel de 2de als de 3de wedstrijd ging de 1ste set zeer eenvoudig naar de tegenpartij. echter toonden onze dames hun enorme karakter door de 2de set nog alles op alles te zetten. Helaas ging in beide gevallen de tiebreak verloren. Partij nummer 4 liep net andersom. Waar de eerste set verloren ging in een tiebreak ging de 2de set vrij snel. Eindresultaat: moegestreden damesteam en 0 punten.

Verslag 2 mei tm 5 mei 2023

Na een weekje rust mochten afgelopen week weer een paar teams de strijd aan gaan.

Te beginnen uiteraard bij de Dinsdagavond Dames. En die dames maakten er een ware veldslag van 3 van de 4 partijen waren enorm spannend waarvan er 2 in een supertiebreak beslist moesten worden. Beide verenigingen trokken 1x aan het langste eind. ook de andere spannende partij en de 4de (op papier) minder spannende partij waren een prooi voor onze dames. Dus een mooie 3-1 overwinning en een op dit moment 1ste plek in het klassement.

De wedstrijd van de Woensdagavond Heren 1 ging niet door.

De Heren 2 speelden een thuiswedstrijd met een paar man (en 1 dame) publiek aan de kant, waaronder een in Marsum wonende, maar in Leeuwarden tennissende Mantgum supporter. Die aan het eind van de avond uiteraard naar huis is gegaan met een aanmeldformulier voor onze vereniging haha. De eerste wedstrijd op baan 2 werd een makkelijke prooi voor onze mannen. Een wedstrijd met prachtige rally’s die af en toe werden afgewisseld met onvoorstelbare missers die het goed zouden doen op het internet als we die hadden opgenomen. Op baan 3 werd de eerste set ook eenvoudig gewonnen, maar de mannen moesten de 2de set alles op alles zetten om die ook binnen te halen. De 2partij op baan 2 ging minder makkelijk. na de 1ste set verloren te hebben werd echter de rug gerecht en de 2de set simpel gepakt. De supertiebreak was spannend, maar werd wel gewonnen. Op baan 3 ging het minder soepel. Daar werd helaas in 2 sets verloren, maar dat mocht de pret niet drukken. met een 3-1 eindstand was de eerste overwinning een feit.

Onze 8/9 dames sloten de week af op vrijdagavond met een uitwedstrijd tegen ’t Nylan. Helaas bleek dit de thuishaven van de koploper van de competitie. Dit team trad aan met 2 heren (dat mag in deze competitie) en de 2 mixteams lieten onze dames helaas kansloos. Onze dames staan hiermee op de 5de plaats in de competitie, maar daar moet wel bij vermeld worden dat alle teams boven hun minimaal 1 man in het team heeft. Dus we kunnen ook gewoon zeggen dat ze de koploper van de damesteams zijn.

Verslag 18 april tm 21 april 2023

Het was een pittig weekje voor onze competitieteams. De competitie week begon zoals elke week op de dinsdagavond.

Onze Damesdubbel mocht naar Bolsward voor een lastige uitwedstrijd. In 2 van de 4 4 partijen giingen de punten in 2 sets naar de thuisploeg. De overige 2 partijen werden een ware slijtageslag. In deze 2 partijen werd de eerste set gewonnen en de 2de verloren. Op karakter werden beide supertiebreaks wel weer gewonnen en zo kon met een 2-2 eindstand de terugreis naar Marsum gemaakt worden.

De thuiswedstrijd van Heren 1 op de woensdag begon heel goed, maar liep uit op een drama. Waar op baan 1 een simpele 2setter werd gespeeld en gewonnen werd er op baan 2 een wedstrijd in ons nadeel dmv een supertiebreak beslist. wedstrijd 3 op baan 1 ging weer erg makkelijk en ook op baan 2 leek het voorspoedig te gaan tot onze sterspeler ineens op de grond lag met een ernstige blessure. Robert Jan moest in het ziekenhuis onderzocht worden en het team was erg aangedaan toen ze hoorden dat hij 8 weken in het gips moest. Heel veel beterschap namens iedereen RJ.

De Heren 2 was in Franeker om hun eerst overwinning proberen binnen te halen. Er werd gestreden voor elk punt. Dit levert in de 1ste partij winst op terwijl op baan 2 een supertiebreak werd verloren. Wedstrijd 3 ging minder moeizaam naar de thuisploeg en wedstrijd 4 werd helaas in wederom een supertiebreak door Franeker gewonnen.

Onze 8/9 dames hadden hun wedstrijd van volgende week verschoven naar deze week en mochten naar ’t Nylan. Helaas was de stadsploeg een beetje te sterk voor onze dames. Het werden 2 eenzijdige partijen. De komende weken gaan de dames volop in training om binnenkort het andere team van ’t Nylan meer tegenstand te bieden.

Wedstrijd van de damesdubbel ging vrijdag niet door.

Het mixteam speelde vrijdag thuis en moest er voor zorgen dat er deze week toch nog een overwinning voor onze club kon worden genoteerd. Dit is echter niet gelukt. Er werd goed getennist en er zaten rally’s bij die een groot publiek verdienden, maar die maar door 1 supporter werden gezien. 1 supertiebreak en 3 partijen die ook spannend waren werden allemaal gewonnen door de gezellige gasten.

Verslag 11 april tm 14 april 2023

Onze tennisweek begon op dinsdag met onze damesdubbel team. En die moesten vol aan de bak. 3 van de 4 wedstrijden waren enorm spannend, waarvan 2 in een supertiebreak beslist moesten worden. Beide supertiebreaks werden gewonnen door onze dames. Helaas lukte het net niet om de 3de spannende partij naar ons toe te slepen, maar dankzij een simpele 6-3 6-1 overwinning in de andere partij kon er toch een 3-1 overwinning worden bijgeschreven.

De woensdag heren 1 mocht naar Drachten deze week. En waar op baan 1 onze mannen een solide overwinning pakten ging het bij het 2de duo iets minder goed. halverwege dus een 1-1 stand. Een blessure aan onze kant zorgde er voor dat er een partij moest worden opgegeven. Helaas ging ook de laatste partij eenvoudig naar de thuisploeg waardoor onze mannen hun eerste 3-1 nederlaag moesten incasseren.

Heren 2 mocht thuis proberen om hun eerste overwinning van dit seizoen binnen te slepen. En ze hebben alles op alles gezet om dit voor elkaar te krijgen. De eerste 2 partijen waren spannend. Eentje moest zelfs in een supertiebreak beslist worden. Helaas gingen beide partijen verloren dus een gelijkspel was het maximaal haalbare. Waar het ene duo een hele sterke 6-1 6-0 overwinning pakte had het 2de duo het zwaarder. Na een 6-4 verlies in set 1 ging de kaars uit en werd de 2de set met 6-0 verloren. Helaas een 1-3 eindstand dus.

Onze 8/9 dames mochten naar Stiens en kwamen daar tegen 2 mix duo’s te staan. En of het nu kwam door de mannen of dat het andere team misschien toch iets meer ervaring had, maar beide partijen werden helaas verloren.

En tot slot ons mixteam. Dat mocht thuis als koploper aantreden tegen de nummer 2. En er was sprake van spanning bij de tegenstander. 1 van de mannen kwam er op de baan achter dat in zijn grote tennistas van alles zat, maar niet zijn beide rackets. Met een leenracket zag hij dat marsum de 1ste eenvoudig wonnen. daarna waren onze mannen er af want de 2de set en de supertiebreak gingen verloren. De dames gaven wel het goede voorbeeld door simpel hun dubbel te winnen. De beide mix dubbels waren alle 4 bij de les en dit zorgde voor een totaalstand van 3-1. Op naar volgende week

Verslag 4 april tm 7 april 2023

We hadden een mooi druk programma deze week met maar liefst 5 teams die in actie kwamen.

Laten we beginnen met de Dinsdagavond Dames. Daar werd op baan 2 een keurige 61- 6-3 overwinning neergezet terwijl op baan 1 ook in de eerste set zeer voorspoedig ging met een mooie solide 6-4 setwinst. Echter raakte 1 speelster blijkbaar in de war van haar man die haar aan kwam moedigen. Zo erg in de war zelfs dat de set met maar liefst 6-0 verloren ging. Gelukkig wist ze zich te herpakken en kon de supertiebreak met een keurige 10-5 op hun naam worden gezet. Ook de partijen 3 en 4 gingen redelijk moeiteloos naar onze dames dus alle 4 punten gingen in de tas mee naar huis van Menaldum naar Marsum.

Woensdag Heren 1 speelde een thuiswedstrijd. De dames die dinsdag “schrok” van haar man besloot om hem nu aan te moedigen. Ik weet niet of dit invloed heeft gehad op het resultaat, maar met 2x een 6-2 setverlies heb ik wel mijn vermoedens. Dit bleek gelukkig voor dit team de enige partij die verloren ging. Een zwaarbevochten 6-4 7-5 op baan 2 en na de pauze een 6-3 5-7 10-6 thriller op baan 1 en een solide 6-0 6-1 zorgden voor een mooie 3-1 overwinning

Heren 2 mocht in een uitwedstrijd de competitie aftrappen en ze knokten voor wat ze waard waren. Helaas trok dit team aan het kortste eind, maar daar moest de tegenpartij wel alles voor uit de kast halen. 2 wedstrijden moesten dmv een supertiebreak beslist worden en 1 daarvan ging naar onze mannen. Dit zorgde voor een 3-1 nederlaag.

Onze Vrijdagavond Dames mochten naar de stad voor hun partij. En bij hun was er eigenlijk maar 1 van de 4 partijen spannend. deze werd helaas met een tiebreak in de 2de set verloren. De overige 3 partijen gingen probleemloos naar onze toppers. Dus ook hier kon onze club weer een overwinning bijschrijven.

En tot slot het mixteam. Die mocht de wedstrijd van vorige week inhalen en dat deden ze met verve. De 4-0 eindstand doet vermoeden dat het een makkie was, maar dit is een vertekend beeld. Het had net zo goed 3-1 of 2-2 kunnen worden, maar dat werd het niet. de volle winst mee naar huis en op naar volgende week.

Alle uitslagen staan op de site van de knltb. Links staan op onze website

Verslag 31 maart 2023

Daar is ie weer! De eerste competitie update van het voorjaar seizoen 2023.

De enige competitie actie stond gepland op vrijdag. En laat nou net een hele druilerige dag zijn. Het mixteam hoorde rond het middaguur al van de tegenstander dat de banen niet bespeelbaar waren. Dus die wedstrijd zal komende vrijdag worden ngehaald.

De 8/9 dames hadden regelmatig contact via de app met weersvoorspelling en buienradar screenshots werd er regelmatig gevraagd of het door zou gaan. Gelukkig speelden de dames thuis en hebben wij een baan die snel droog is dus er kon gewoon gespeeld worden. In tegenstelling tot vorig seizoen stond er nu een tegenstander die net als onze dames nog niet veel ervaring hebben wat competitie tennis betreft. Dit leverde 2 leuke wedstrijden op. Op baan 2 werd helaas nipt verloren, maar op de derde baan werd een hele keurige 6-0 6-3 overwinning gepakt. Dit betekent dat het eerste punt al binnen is. Top dames.

Programma voor deze week:

Dinsdag spelen onze dames uit tegen schatzenburg en heeft Goutum een team in Marsum spelen.

Woensdag speelt heren 1 thuis tegen de greveling en heren 2 uit tegen de vliegende bal

Vrijdag speelt ons damesteam uut tegen ’t nylan en het mixteam gaat naar trynwalden. Goutum stuurtook deze avond weer een team naar ons toe