Vanaf 13 september gaan er weer 5 teams voor onze club strijden in verschillende competities. Gedurende het seizoen houden we jullie op deze pagina op de hoogte van de resultaten. Uiteraard kun je ook op de pagina van het desbetreffende team klikken en daar de op de knltb link drukken.

Week 43 (24 tm 30 oktober)

De allerlaatste wedstrijden van het najaarsseizoen stonden deze week nog op het programma. Te beginnen met de Dinsdagavond Damesdubbel.

Dit team heeft een zwaar seizoen achter de rug. Na 4 wedstrijden nog steeds puntloos dus afgelopen dinsdag werd er gestreden om de eer te redden. De eerste partij werd een behoorlijke strijd. De eerste set werd met 3-6 verloren, maar de 2de set met 6-0 gepakt. Een supertiebreak moest de beslissing brengen. Deze ging helaas na een spannende strijd naar de tegenpartij. De 2de dubbel was helaas een stuk minder spannend. De dames knokten voor wat ze waard waren, maar de tegenstander was helaas te sterk. Dit gold trouwens ook voor de 4de partij. Partij 3 was ook niet spannend, maar dat was in het voordeel van onze dames. Zeer overtuigend werd het enige punt binnen gesleept. Op naar de voorjaarsreeks zou ik zeggen dames.

En als laatsten dit seizoen kwamen de Woensdagavond Herendubbel mannen in actie. En deze mannen hadden besloten om extra lang te genieten van deze laatste wedstrijd. De laatste spelers kwamen na 4 uren tennissen van de baan. De heren speelden tegen Akkrum voor de 3de plek op de ranglijst. Marssum moest winnen om Akkrum te passeren. En de 3de plek wilden beide teams wel behalen bleek deze avond. De eerste 2 wedstrijden hadden beide een tiebreak en een supertiebreak. En die supertiebreaks werden door onze mannen gewonnen. En dat had vooral de eerste dubbel niet verwacht. Ze zaten totaal niet in de wedstrijd en kwamen maar niet in hun spel, maar zagen wel af en toe punten hun kant op komen. Ze waren verbaasd over het feit dat ze de 2de set dmv een tiebreak te winnen, en nog meer verbaasd toen de supertiebreak ook nog werd binnen gesleept. De eerste 2 punten waren binnen. Nog 1 punt nodig om de overwinning en de 3de plek veilig te stellen. En deze opdracht werd zeer solide door 1 van de 2 duo’s. Het andere duo besloot om er een wat spannendere wedstrijd van te maken. Een 5-1 voorsprong in de eerste set werd een 5-6 achterstand en uiteindelijk een tiebreak. Deze werd gewonnen door Marssum. De 2de set ging tot 4-4 gelijk op en toen werd de beslissende break gemaakt om het vervolgens professioneel uit te serveren om 23:18

Week 42 (17 tm 23 oktober)

We zitten in de fase van de inhaalwedstrijden. En het eerste team dat dit deze week mocht doen was ons Dinsdagavond Damesdubbel. Tegen 1 van de koplopers werd vooraf verwacht dat dit wel eens een lastige wedstrijd kon worden. En dit bleek helaas te kloppen. Onze dames kwamen maar niet in hun spel en werden zonder punten naar huis gestuurd. Komende dinsdag spelen onze dames tegen de nummer 3 met als doel om niet puntloos het seizoen af te sluiten. Publiek is uiteraard weer van harte welkom.

Komt het dinsdag nou niet zo goed uit dan zijn jullie komende woensdag ook welkom om de Woensdagavond Herendubbel aan te moedigen. Onze mannen mogen in een rechtstreeks duel proberen om de 3de plek veilig te stellen.

Onze Donderdagavond Dames hebben het seizoen al afgesloten dus alle 3 banen zijn donderdagavond vrij voor de toss. Even lekker ontspannen een balletje slaan of alvast oefenen voor het Oktoberfest van komende zaterdag (opgeven kan nog tot donderdagavond 20:00 uur) behoort tot de mogelijkheden.

En weer even terug naar afgelopen week. Onze Vrijdagavond Damesdubbelteam had nog een inhaalwedstrijd tegen de koploper. De tegenstander kon bij winst de titel veilig stellen, maar onze dames waren niet van plan om daar aan mee te werken. 3 van de 4 partijen moesten met een supertiebreak beslist worden. In 2 van de gevallen trokken onze dames aan het langste eind. En ook de 4de partij werd met moeite (7-6 6-4) gewonnen waardoor er een 1-3 overwinning kon worden genoteerd. Om een beeld te geven van hoe zwaar de partij was: de uitslag van de eerste dubbel stond op vrijdagavond al op knltb.nl, maar de andere 3 uitslagen volgden minimaal 24 uur later. Op dit moment staan onze dames 3de, maar dit kan met nog een openstaande partij van een ander team nog 1 plekje lager worden.

Het Vrijdagavond Mixteam heeft zonder te spelen het seizoen afgesloten en zijn kampioen geworden. Mocht je ze willen feliciteren dan kan dit komende zaterdag bij het Oktoberfest (opgeven kan nog tot donderdag 20:00 uur). Het merendeel van het team zal aanwezig zijn bij dit evenement. Tot ziens allemaal zaterdag bij Oktoberfest (aanvang 14:00 uur) Je kan je nog opgeven via info@tvmarssum.nl. Tschüss!

Week 41 (10 tm 16 oktober)

Net als vorige week beginnen we weer bij de Woensdagavond Heren. De wedstrijd van de Dinsdagavond Dames ging vanwege ziekte bij de tegenpartij niet door.Dit betekende echter niet dat het hele team rust had, maar daar komen we straks op terug.

Eerst de woensdagavond. Onze mannen mochten naar de Bontekoe en laat dit voor de meesten van hun nou lekker dicht bij huis zijn. Ik weet niet of dit ook of dit extra publiek heeft opgeleverd, maar die zouden zich geen moment verveeld hebben. 3 van de 4 partijen moesten dmv een supertiebreak beslist worden. De 4de partij ging iets sneller helaas. Eindresultaat: een zwaarbevochten 2-2.

De Donderdagavond Dames speelden hun laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Stiens. Naast de kleine groep tossers waren er zelfs mensen speciaal voor deze wedstrijd naar onze tennisbanen afgereisd om de dames aan te moedigen. Helaas leverde dit niet een overwinning op. Een leerzaam seizoen werd afgesloten met 0 punten en in totaal 1 setwinst op. De tegenstanders waren bijna allemaal net wat te goed, maar mooi om te zien dat het niet aan de inzet en enthousiaste van de dames heeft gelegen.

En dan zijn we alweer bij de vrijdag. Ons damesteam had personele problemen en schakelde de hulp in van de dinsdagdames aanvoerster Wilma. En die had na 2 weken rust wel zin om een balletje te slaan. Sterker nog: ze stond van 19:00 tot 23:15 op de baan te knokken voor de winst. Helaas lukte het beide keren niet om de supertiebreak winnend af te sluiten. De andere 2 partijen gingen ook nog eens verloren in straight sets waardoor er 0 punten mee naar huis gingen.

En tot slot het Vrijdagavond Mixteam. Ook hier personele problemen. 1 van de mannen zat op een vakantiepark en een andere zat in het theater waardoor er een invaller opgeroepen moest worden. Deze invaller wist 1 van zijn 2 wedstrijden winnend af te sluiten en dat was samen met de 2 andere winnend afgesloten partijen voldoende om KAMPIOEN te worden. En dat met nog 1 wedstrijd te gaan. Keurig gedaan dames en heren. Het team zal gehuldigd worden tijdens het Oktoberfest toernooi. Opgeven kan nog steeds via info@tvmarssum.nl

Week 40 (3 tm 9 oktober)

Na een weekje rust mochten onze dames afgelopen dinsdag weer aantreden. En als gastvrouwen van onze club wil je natuurlijk dat de gasten niets te klagen hebben. De schrik zat er dan ook goed in toen er problemen ontstonden met de verlichting. Het vermoeden is dat dit de dames toch enigszins van een stuk heeft gebracht en dat dit mede de oorzaak is van de 0-4 nederlaag. Komende dinsdag spelen de dames een uitwedstrijd, maar 25-10 spelen ze nog een keer thuis.

Onze vaste volgers hadden natuurlijk al gezien dat de lichten donderdagochtend zijn gemaakt dus jullie snappen dat de wedstrijd van de Woensdagavond Heren is verschoven naar een voor mij onbekende datum. Komende woensdag spelen de heren een uitwedstrijd die voor sommigen dichter bij huis is dan Marsum.

Onze Donderdagavond Dames hoefden ook niet ver te reizen. Ze mochten naar Schatzenburg om hun 4de wedstrijd te spelen. En ze kwamen enorm dichtbij hun eerste punt. De eerste dubbel was helaas niet spannend, maar eerlijk gezegd is 2 mannen tegen 2 vrouwen ook niet eerlijk. De 2de partij was een stuk spannender. De eerste set ging vrij vlot naar de thuisploeg, maar onze dames vochten voor wat ze waard waren en dit leverde hun eerste setwinst op!!! Helaas ging de spannende supertiebreak wel verloren. Komende donderdag de laatste wedstrijd van het seizoen spelen ze in Marsum en publiek is van harte welkom.

De Vrijdagavond Dames mochten het afgelopen week thuis opnemen tegen Makkum. De nummer 1 (Marsum) tegen de nummer laatst. En dat was in 3 van de partijen ook duidelijk te zien aan de uitslag. De vierde partij werd in een supertiebreak gewonnen dus alle 4 punten weer in the pocket. Komende vrijdag spelen ze uit en volgende week ook.

Het Vrijdagavond Mixteam mocht op bezoek in Dokkum. Aangezien nog niemand van dit team daar ooit gespeeld had kon de term: “nog ongeslagen in Dokkum” in ieder geval voor de wedstrijd nog gebruikt worden. En dit kon na de wedstrijd nog steeds. Onze dames en heren wisten de wedstrijden redelijk eenvoudig te winnen (al was er vaker deuce dan de uitslag doet vermoeden). Ook dit team is koploper en speelt de komende 2 vrijdagen een thuiswedstrijd. Ook hier is publiek gewoon welkom.

Week 39 (26 september tm 2 oktober)

Stijgende lijn.

We beginnen het verslag over vorige week maar eens met de Woensdagavond Heren. Dit omdat de wedstrijd van de Dinsdagavond Dames niet is doorgegaan. De mannen hadden afgelopen woensdag wat goed te maken na de 0-4 nederlaag in eigen huis. De mannen mochten naar St Anne en wisten daar hetzelfde resultaat te behalen als in hun vorige uitwedstrijd. Een mooie 1-3 overwinning en buiten Marsum ongeslagen deze najaarsreeks. Gaat het ze komende woensdag lukken om ook thuis een overwinning te behalen?

Onze Donderdagavond Dames debuteren dit seizoen op competitie gebied en ze treffen het niet. De tegenstander van afgelopen donderdag gunde ze geen set. Dit team is 1 van de 2 teams die nog geen set heeft verloren. Gelukkig hebben onze dames dat andere team inmiddels al gehad en is de hoop gevestigd op de laatste 2 wedstrijden. Wellicht dat die meer van het niveau zijn dat bij deze competitie en onze dames past. Wel positief is dat er inmiddels al een setstand van 6-4 is genoteerd. Er zit een stijgende lijn in. Komende donderdag tegen Schatzenburg die net als onze dames nog puntloos zijn.

En dan zijn we alweer bij de vrijdag. En omdat een echte heer altijd een dame voor laat gaan beginnen we met de Vrijdagavond Dames. De dames hadden vorige week gelijk gespeeld en de week daarvoor was afgelast dus ze konden nog zeggen dat ze ongeslagen waren, maar een overwinning hadden ze ook nog niet behaald. Daar kwam afgelopen vrijdag verandering in. In totaal ginen er in de 4 partijen maar 4 games verloren en kon er een fantastische 4-0 overwinning worden bijgeschreven. Komende vrijdag spelen ze weer thuis en hopelijk kunnen ze dit vasthouden.

Last but not least het Vrijdag Mixteam. Wederom in hun sterkste opstelling mochten ze zich opmaken voor een uitwedstrijd. Afgelopen vrijdag mochten ze zich melden in Franeker. Buienradar gaf aan dat het vanaf 22:00 uur wel eens kon gaan regenen dus op de groepsapp werd al gekscherend geopperd om alles dan maar voor tienen af te ronden. En dit is nog gelukt ook. Om 21:55 stapte het team van de baan af met 4 punten op zak. En omdat de uitwedstrijden zo lekker gaan speelt het team komende vrijdag in Dokkum.

Week 38 19 tm 25 september)

Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Voor de meeste teams stond de 2de competitiewedstrijd op het programma. Onze Dinsdagavond Dames mochten 1 dorpje verderop tennissen tegen Schatzenburg. Helaas was deze tegenstander te sterk voor onze dames. Er werd gestreden voor elk punt, maar helaas kwamen de meeste punten op naam van Schatzenburg waardoor onze dames nog steeds op 0 staan. Misschien lukt dit volgende week in de thuiswedstrjd tegen Nylan met de hulp van het thuispubliek.

De Woensdagavond Heren waren vorige week het enige team dat een overwinning wist te behalen en dat schept natuurlijk verwachtingen voor deze week. Helaas konden die verwachtingen niet waar worden gemaakt tegen de nieuwe koploper Franeker die alle 4 punten brutaal mee naar huis namen. Hopelijk kunnen onze mannen zich volgende week revancheren in St Anna tegen de Bildtse TC.

De Donderdagavond Dames 8/9 waren inmiddels bijgekomen van hun eerste stappen in het competitie geweld en mochten voor het eerst een thuiswedstrijd spelen. Bij thuiswedstrijden van dit team is er gegarandeerd publiek aanwezig want is namelijk ook onze toss avond. Helaas kon dit publiek niet voorkomen dat de tegenstander met alle punten naar huis zou gaan. De dames zijn inmiddels al begonnen met de voorbereidingen voor volgende week. Dan staat er een uitwedstrijd tegen de Vliegende Bal op het programma

En dan de 2 teams die deze week pas hun eerste wedstrijd speelden. Te beginnen met onze Vrijdagavond Dames. Dit team trekt zich aan elkaar op en leert van elkaar. Waar het eerste team in 2 sets verloor won het 2de team met exact dezelfde setstanden in 2 sets. Het zal u dan ook niet verbazen dat wanneer de 3de partij een supertiebreak (al weet ik sinds de dubbelwedstrijd bij de Laver Cup dat dit een match tiebreak heet) speelt dat ook de 4de partij een matchtiebreak speelt. Met wederom 1x winst en 1x verlies. Mooi gelijkspel dus.

Het mixteam stond in Stiens met als opdracht om de eer voor onze vereniging te redden en toch nog een overwinning te noteren voor onze club. En dat is gelukt. 4 spannende partijen werden 3x in ons voordeel beslist en de1-3 overwinning was binnen.

check de site voor het wedstrijdschema en de standen

Week 37 (12 tm 18 september)

Vorige week zijn de meeste teams begonnen aan hun najaarscompetitie. Uiteraard verzorgen we weer een verslagje van alle wedstrijden.

Beginnende met de Dinsdagavond Dames. Zij mochten als eerste van onze vereniging aantreden tegen Trynwalden. Op onze eigen mooie banen hadden de dames het moeilijk. In totaal werd 5x de setstand 6-2 genoteerd en niet 1 van de 5 was voor ons. In totaal wisten onze dames er maar 1 set uit te slepen deze avond en dat was niet genoeg om een punt te pakken. eindstand 0-4

De Woensdagavond Heren mochten naar Berltsum om een poging te doen om punten mee naar huis te nemen. Ze hadden de hulp ingeschakeld van een invaller die zo blij was dat hij mee mocht doen en misschien daarom wel zijn beide partijen zolang mogelijk wilde laten duren. 2 super tiebreaks tot gevolg waarvan er eentje in winst werd omgezet. De overige 2 partijen leverden ook nog een super tiebreak op en een wat gemakkelijkere 2setter. kortom: een mooie 3-1 overwinning voor de mannen.

Op donderdag volgde het debuut van ons nieuwe 8/9 team. Een groep enthousiaste dames die vorig jaar zijn begonnen met lessen en dit seizoen wilden kijken hoe ze het in deze beginners competitie zouden doen. Helaas troffen ze een tegenstander die al jaren in deze competitie actief was (je vraagt je af hoe lang je beginner kan blijven) Deze tegenstander had weinig medelijden met onze dames en wisten de eerste partij te winnen met 2x 6-0. Vooraf werd er door bijna iedereen gedacht dat de 2de wedstrijd ook zo zou gaan, maar daar hadden onze dames geen oren naar. Brutaal pakten ze de 1ste game en namen ze de leiding in deze wedstrijd. Helaas bleef het bij deze game, maar alle 4 dames mogen trots zijn op hoe ze gespeeld hebben. Kijkend naar hoe ze vorige jaar stonden te tennissen en hoe ze nu speelden lon er geconcludeerd worden dat ze allemaal veel progressie hebben geboekt. Tegen gelijkwaardige tegenstanders schat ik hun kansen zeer hoog in.

De wedstrijden van zowel de Vrijdagavond Damesdubbel als het mixteam werden afgelast. De week zijn er thuiswedstrijden op woensdag (herendubbel), donderdag (8/9 competitie) en vrijdag (damesdubbel). Wie weet zien we jullie daar.

De wedstrijden van zowel de Vrijdagavond Damesdubbel als het mixteam werden afgelast. De week zijn er thuiswedstrijden op woensdag (herendubbel), donderdag (8/9 competitie) en vrijdag (damesdubbel). Wie weet zien we jullie daar.