Vanaf 13 september gaan er weer 5 teams voor onze club strijden in verschillende competities. Gedurende het seizoen houden we jullie op deze pagina op de hoogte van de resultaten. Uiteraard kun je ook op de pagina van het desbetreffende team klikken en daar de op de knltb link drukken.

Week 43 (24 tm 30 oktober)

De allerlaatste wedstrijden van het najaarsseizoen stonden deze week nog op het programma. Te beginnen met de Dinsdagavond Damesdubbel.

Dit team heeft een zwaar seizoen achter de rug. Na 4 wedstrijden nog steeds puntloos dus afgelopen dinsdag werd er gestreden om de eer te redden. De eerste partij werd een behoorlijke strijd. De eerste set werd met 3-6 verloren, maar de 2de set met 6-0 gepakt. Een supertiebreak moest de beslissing brengen. Deze ging helaas na een spannende strijd naar de tegenpartij. De 2de dubbel was helaas een stuk minder spannend. De dames knokten voor wat ze waard waren, maar de tegenstander was helaas te sterk. Dit gold trouwens ook voor de 4de partij. Partij 3 was ook niet spannend, maar dat was in het voordeel van onze dames. Zeer overtuigend werd het enige punt binnen gesleept. Op naar de voorjaarsreeks zou ik zeggen dames.

En als laatsten dit seizoen kwamen de Woensdagavond Herendubbel mannen in actie. En deze mannen hadden besloten om extra lang te genieten van deze laatste wedstrijd. De laatste spelers kwamen na 4 uren tennissen van de baan. De heren speelden tegen Akkrum voor de 3de plek op de ranglijst. Marssum moest winnen om Akkrum te passeren. En de 3de plek wilden beide teams wel behalen bleek deze avond. De eerste 2 wedstrijden hadden beide een tiebreak en een supertiebreak. En die supertiebreaks werden door onze mannen gewonnen. En dat had vooral de eerste dubbel niet verwacht. Ze zaten totaal niet in de wedstrijd en kwamen maar niet in hun spel, maar zagen wel af en toe punten hun kant op komen. Ze waren verbaasd over het feit dat ze de 2de set dmv een tiebreak te winnen, en nog meer verbaasd toen de supertiebreak ook nog werd binnen gesleept. De eerste 2 punten waren binnen. Nog 1 punt nodig om de overwinning en de 3de plek veilig te stellen. En deze opdracht werd zeer solide door 1 van de 2 duo’s. Het andere duo besloot om er een wat spannendere wedstrijd van te maken. Een 5-1 voorsprong in de eerste set werd een 5-6 achterstand en uiteindelijk een tiebreak. Deze werd gewonnen door Marssum. De 2de set ging tot 4-4 gelijk op en toen werd de beslissende break gemaakt om het vervolgens professioneel uit te serveren om 23:18

Week 42 (17 tm 23 oktober)

We zitten in de fase van de inhaalwedstrijden. En het eerste team dat dit deze week mocht doen was ons Dinsdagavond Damesdubbel. Tegen 1 van de koplopers werd vooraf verwacht dat dit wel eens een lastige wedstrijd kon worden. En dit bleek helaas te kloppen. Onze dames kwamen maar niet in hun spel en werden zonder punten naar huis gestuurd. Komende dinsdag spelen onze dames tegen de nummer 3 met als doel om niet puntloos het seizoen af te sluiten. Publiek is uiteraard weer van harte welkom.

Komt het dinsdag nou niet zo goed uit dan zijn jullie komende woensdag ook welkom om de Woensdagavond Herendubbel aan te moedigen. Onze mannen mogen in een rechtstreeks duel proberen om de 3de plek veilig te stellen.

Onze Donderdagavond Dames hebben het seizoen al afgesloten dus alle 3 banen zijn donderdagavond vrij voor de toss. Even lekker ontspannen een balletje slaan of alvast oefenen voor het Oktoberfest van komende zaterdag (opgeven kan nog tot donderdagavond 20:00 uur) behoort tot de mogelijkheden.

En weer even terug naar afgelopen week. Onze Vrijdagavond Damesdubbelteam had nog een inhaalwedstrijd tegen de koploper. De tegenstander kon bij winst de titel veilig stellen, maar onze dames waren niet van plan om daar aan mee te werken. 3 van de 4 partijen moesten met een supertiebreak beslist worden. In 2 van de gevallen trokken onze dames aan het langste eind. En ook de 4de partij werd met moeite (7-6 6-4) gewonnen waardoor er een 1-3 overwinning kon worden genoteerd. Om een beeld te geven van hoe zwaar de partij was: de uitslag van de eerste dubbel stond op vrijdagavond al op knltb.nl, maar de andere 3 uitslagen volgden minimaal 24 uur later. Op dit moment staan onze dames 3de, maar dit kan met nog een openstaande partij van een ander team nog 1 plekje lager worden.

Het Vrijdagavond Mixteam heeft zonder te spelen het seizoen afgesloten en zijn kampioen geworden. Mocht je ze willen feliciteren dan kan dit komende zaterdag bij het Oktoberfest (opgeven kan nog tot donderdag 20:00 uur). Het merendeel van het team zal aanwezig zijn bij dit evenement. Tot ziens allemaal zaterdag bij Oktoberfest (aanvang 14:00 uur) Je kan je nog opgeven via info@tvmarssum.nl. Tschüss!

Week 41 (10 tm 16 oktober)

Net als vorige week beginnen we weer bij de Woensdagavond Heren. De wedstrijd van de Dinsdagavond Dames ging vanwege ziekte bij de tegenpartij niet door.Dit betekende echter niet dat het hele team rust had, maar daar komen we straks op terug.

Eerst de woensdagavond. Onze mannen mochten naar de Bontekoe en laat dit voor de meesten van hun nou lekker dicht bij huis zijn. Ik weet niet of dit ook of dit extra publiek heeft opgeleverd, maar die zouden zich geen moment verveeld hebben. 3 van de 4 partijen moesten dmv een supertiebreak beslist worden. De 4de partij ging iets sneller helaas. Eindresultaat: een zwaarbevochten 2-2.

De Donderdagavond Dames speelden hun laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Stiens. Naast de kleine groep tossers waren er zelfs mensen speciaal voor deze wedstrijd naar onze tennisbanen afgereisd om de dames aan te moedigen. Helaas leverde dit niet een overwinning op. Een leerzaam seizoen werd afgesloten met 0 punten en in totaal 1 setwinst op. De tegenstanders waren bijna allemaal net wat te goed, maar mooi om te zien dat het niet aan de inzet en enthousiaste van de dames heeft gelegen.

En dan zijn we alweer bij de vrijdag. Ons damesteam had personele problemen en schakelde de hulp in van de dinsdagdames aanvoerster Wilma. En die had na 2 weken rust wel zin om een balletje te slaan. Sterker nog: ze stond van 19:00 tot 23:15 op de baan te knokken voor de winst. Helaas lukte het beide keren niet om de supertiebreak winnend af te sluiten. De andere 2 partijen gingen ook nog eens verloren in straight sets waardoor er 0 punten mee naar huis gingen.

En tot slot het Vrijdagavond Mixteam. Ook hier personele problemen. 1 van de mannen zat op een vakantiepark en een andere zat in het theater waardoor er een invaller opgeroepen moest worden. Deze invaller wist 1 van zijn 2 wedstrijden winnend af te sluiten en dat was samen met de 2 andere winnend afgesloten partijen voldoende om KAMPIOEN te worden. En dat met nog 1 wedstrijd te gaan. Keurig gedaan dames en heren. Het team zal gehuldigd worden tijdens het Oktoberfest toernooi. Opgeven kan nog steeds via info@tvmarssum.nl

Week 40 (3 tm 9 oktober)

Na een weekje rust mochten onze dames afgelopen dinsdag weer aantreden. En als gastvrouwen van onze club wil je natuurlijk dat de gasten niets te klagen hebben. De schrik zat er dan ook goed in toen er problemen ontstonden met de verlichting. Het vermoeden is dat dit de dames toch enigszins van een stuk heeft gebracht en dat dit mede de oorzaak is van de 0-4 nederlaag. Komende dinsdag spelen de dames een uitwedstrijd, maar 25-10 spelen ze nog een keer thuis.

Onze vaste volgers hadden natuurlijk al gezien dat de lichten donderdagochtend zijn gemaakt dus jullie snappen dat de wedstrijd van de Woensdagavond Heren is verschoven naar een voor mij onbekende datum. Komende woensdag spelen de heren een uitwedstrijd die voor sommigen dichter bij huis is dan Marsum.

Onze Donderdagavond Dames hoefden ook niet ver te reizen. Ze mochten naar Schatzenburg om hun 4de wedstrijd te spelen. En ze kwamen enorm dichtbij hun eerste punt. De eerste dubbel was helaas niet spannend, maar eerlijk gezegd is 2 mannen tegen 2 vrouwen ook niet eerlijk. De 2de partij was een stuk spannender. De eerste set ging vrij vlot naar de thuisploeg, maar onze dames vochten voor wat ze waard waren en dit leverde hun eerste setwinst op!!! Helaas ging de spannende supertiebreak wel verloren. Komende donderdag de laatste wedstrijd van het seizoen spelen ze in Marsum en publiek is van harte welkom.

De Vrijdagavond Dames mochten het afgelopen week thuis opnemen tegen Makkum. De nummer 1 (Marsum) tegen de nummer laatst. En dat was in 3 van de partijen ook duidelijk te zien aan de uitslag. De vierde partij werd in een supertiebreak gewonnen dus alle 4 punten weer in the pocket. Komende vrijdag spelen ze uit en volgende week ook.

Het Vrijdagavond Mixteam mocht op bezoek in Dokkum. Aangezien nog niemand van dit team daar ooit gespeeld had kon de term: “nog ongeslagen in Dokkum” in ieder geval voor de wedstrijd nog gebruikt worden. En dit kon na de wedstrijd nog steeds. Onze dames en heren wisten de wedstrijden redelijk eenvoudig te winnen (al was er vaker deuce dan de uitslag doet vermoeden). Ook dit team is koploper en speelt de komende 2 vrijdagen een thuiswedstrijd. Ook hier is publiek gewoon welkom.

Week 39 (26 september tm 2 oktober)

Stijgende lijn.

We beginnen het verslag over vorige week maar eens met de Woensdagavond Heren. Dit omdat de wedstrijd van de Dinsdagavond Dames niet is doorgegaan. De mannen hadden afgelopen woensdag wat goed te maken na de 0-4 nederlaag in eigen huis. De mannen mochten naar St Anne en wisten daar hetzelfde resultaat te behalen als in hun vorige uitwedstrijd. Een mooie 1-3 overwinning en buiten Marsum ongeslagen deze najaarsreeks. Gaat het ze komende woensdag lukken om ook thuis een overwinning te behalen?

Onze Donderdagavond Dames debuteren dit seizoen op competitie gebied en ze treffen het niet. De tegenstander van afgelopen donderdag gunde ze geen set. Dit team is 1 van de 2 teams die nog geen set heeft verloren. Gelukkig hebben onze dames dat andere team inmiddels al gehad en is de hoop gevestigd op de laatste 2 wedstrijden. Wellicht dat die meer van het niveau zijn dat bij deze competitie en onze dames past. Wel positief is dat er inmiddels al een setstand van 6-4 is genoteerd. Er zit een stijgende lijn in. Komende donderdag tegen Schatzenburg die net als onze dames nog puntloos zijn.

En dan zijn we alweer bij de vrijdag. En omdat een echte heer altijd een dame voor laat gaan beginnen we met de Vrijdagavond Dames. De dames hadden vorige week gelijk gespeeld en de week daarvoor was afgelast dus ze konden nog zeggen dat ze ongeslagen waren, maar een overwinning hadden ze ook nog niet behaald. Daar kwam afgelopen vrijdag verandering in. In totaal ginen er in de 4 partijen maar 4 games verloren en kon er een fantastische 4-0 overwinning worden bijgeschreven. Komende vrijdag spelen ze weer thuis en hopelijk kunnen ze dit vasthouden.

Last but not least het Vrijdag Mixteam. Wederom in hun sterkste opstelling mochten ze zich opmaken voor een uitwedstrijd. Afgelopen vrijdag mochten ze zich melden in Franeker. Buienradar gaf aan dat het vanaf 22:00 uur wel eens kon gaan regenen dus op de groepsapp werd al gekscherend geopperd om alles dan maar voor tienen af te ronden. En dit is nog gelukt ook. Om 21:55 stapte het team van de baan af met 4 punten op zak. En omdat de uitwedstrijden zo lekker gaan speelt het team komende vrijdag in Dokkum.

Week 38 19 tm 25 september)

Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Voor de meeste teams stond de 2de competitiewedstrijd op het programma. Onze Dinsdagavond Dames mochten 1 dorpje verderop tennissen tegen Schatzenburg. Helaas was deze tegenstander te sterk voor onze dames. Er werd gestreden voor elk punt, maar helaas kwamen de meeste punten op naam van Schatzenburg waardoor onze dames nog steeds op 0 staan. Misschien lukt dit volgende week in de thuiswedstrjd tegen Nylan met de hulp van het thuispubliek.

De Woensdagavond Heren waren vorige week het enige team dat een overwinning wist te behalen en dat schept natuurlijk verwachtingen voor deze week. Helaas konden die verwachtingen niet waar worden gemaakt tegen de nieuwe koploper Franeker die alle 4 punten brutaal mee naar huis namen. Hopelijk kunnen onze mannen zich volgende week revancheren in St Anna tegen de Bildtse TC.

De Donderdagavond Dames 8/9 waren inmiddels bijgekomen van hun eerste stappen in het competitie geweld en mochten voor het eerst een thuiswedstrijd spelen. Bij thuiswedstrijden van dit team is er gegarandeerd publiek aanwezig want is namelijk ook onze toss avond. Helaas kon dit publiek niet voorkomen dat de tegenstander met alle punten naar huis zou gaan. De dames zijn inmiddels al begonnen met de voorbereidingen voor volgende week. Dan staat er een uitwedstrijd tegen de Vliegende Bal op het programma

En dan de 2 teams die deze week pas hun eerste wedstrijd speelden. Te beginnen met onze Vrijdagavond Dames. Dit team trekt zich aan elkaar op en leert van elkaar. Waar het eerste team in 2 sets verloor won het 2de team met exact dezelfde setstanden in 2 sets. Het zal u dan ook niet verbazen dat wanneer de 3de partij een supertiebreak (al weet ik sinds de dubbelwedstrijd bij de Laver Cup dat dit een match tiebreak heet) speelt dat ook de 4de partij een matchtiebreak speelt. Met wederom 1x winst en 1x verlies. Mooi gelijkspel dus.

Het mixteam stond in Stiens met als opdracht om de eer voor onze vereniging te redden en toch nog een overwinning te noteren voor onze club. En dat is gelukt. 4 spannende partijen werden 3x in ons voordeel beslist en de1-3 overwinning was binnen.

check de site voor het wedstrijdschema en de standen

Week 37 (12 tm 18 september)

Vorige week zijn de meeste teams begonnen aan hun najaarscompetitie. Uiteraard verzorgen we weer een verslagje van alle wedstrijden.

Beginnende met de Dinsdagavond Dames. Zij mochten als eerste van onze vereniging aantreden tegen Trynwalden. Op onze eigen mooie banen hadden de dames het moeilijk. In totaal werd 5x de setstand 6-2 genoteerd en niet 1 van de 5 was voor ons. In totaal wisten onze dames er maar 1 set uit te slepen deze avond en dat was niet genoeg om een punt te pakken. eindstand 0-4

De Woensdagavond Heren mochten naar Berltsum om een poging te doen om punten mee naar huis te nemen. Ze hadden de hulp ingeschakeld van een invaller die zo blij was dat hij mee mocht doen en misschien daarom wel zijn beide partijen zolang mogelijk wilde laten duren. 2 super tiebreaks tot gevolg waarvan er eentje in winst werd omgezet. De overige 2 partijen leverden ook nog een super tiebreak op en een wat gemakkelijkere 2setter. kortom: een mooie 3-1 overwinning voor de mannen.

Op donderdag volgde het debuut van ons nieuwe 8/9 team. Een groep enthousiaste dames die vorig jaar zijn begonnen met lessen en dit seizoen wilden kijken hoe ze het in deze beginners competitie zouden doen. Helaas troffen ze een tegenstander die al jaren in deze competitie actief was (je vraagt je af hoe lang je beginner kan blijven) Deze tegenstander had weinig medelijden met onze dames en wisten de eerste partij te winnen met 2x 6-0. Vooraf werd er door bijna iedereen gedacht dat de 2de wedstrijd ook zo zou gaan, maar daar hadden onze dames geen oren naar. Brutaal pakten ze de 1ste game en namen ze de leiding in deze wedstrijd. Helaas bleef het bij deze game, maar alle 4 dames mogen trots zijn op hoe ze gespeeld hebben. Kijkend naar hoe ze vorige jaar stonden te tennissen en hoe ze nu speelden lon er geconcludeerd worden dat ze allemaal veel progressie hebben geboekt. Tegen gelijkwaardige tegenstanders schat ik hun kansen zeer hoog in.

De wedstrijden van zowel de Vrijdagavond Damesdubbel als het mixteam werden afgelast. De week zijn er thuiswedstrijden op woensdag (herendubbel), donderdag (8/9 competitie) en vrijdag (damesdubbel). Wie weet zien we jullie daar.

De wedstrijden van zowel de Vrijdagavond Damesdubbel als het mixteam werden afgelast. De week zijn er thuiswedstrijden op woensdag (herendubbel), donderdag (8/9 competitie) en vrijdag (damesdubbel). Wie weet zien we jullie daar.

Nieuws en verslagen voorjaar 2022

Kampioenen!!!!!

Ons vrijdagavond damesdubbel team is overtuigend kampioen geworden in de voorjaarscompetitie. Van de 4 gespeelde wedstrijden ( er moet nog 1 ingehaald worden) werden er maar liefst 3 met 4-0 gewonnen. De andere wedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning. In totaal heeft dit team over de hele competitie 33 sets gespeeld en daar werden er maar 3! van verloren. Dus volkomen terecht dat de dames een bloemetje hebben gekregen van het bestuur. Op de foto van links naar rechts: Amerins Miedema, Sarah Walburg, Anneree Julianus en Joke van Balen. Gerarda Wijbenga en Milja Roosjen ontbreken helaas op de foto.

Nogmaals gefeliciteerd met het kampioenschap dames en hopelijk mogen we er in de najaarsreeks meer teams feliciteren

Competitie week 8
Het einde van het seizoen nadert. De dinsdagavond Dubbeldames en de woensdagavond Marsum 1 zijn al uitgespeeld dus we beginnen deze keer bij de heren van de woensdagavond Marsum 2.
Deze ploeg staat er dit seizoen om bekend dat ze graag een super tiebreak spelen, maar aan de eindstand is te zoen dat ze daar deze avond geen zin in hadden. De tegenstanders kwamen niet verder dan 3 games per set hooguit. Deze solide overwinning zorgde er voor dat Marsum 2 op een keurige 2de plaats is geëindigd in de competitie. Proficiat mannen.
De vrijdagavond Damesdubbel speelt komende vrijdag de kampioenswedstrijd thuis om 19.00 uur dus doe hoefden deze week niet te spelen
De 8&9 competitie mocht afgelopen vrijdag wel aantreden in Makkum tegen hun 2de team. Het eerste team was al Marsum op visite geweest en zonder punten huiswaarts gekeerd dus het vertrouwen was groot voor deze wedstrijd. Er werd wat gehusseld in de opstelling en dot zorgde er voor dat Auke en Kirsten als eerste op de baan mochten. Kirsten had de avond ervoor bij de Toss al laten zien dat ze in vorm was en die vorm had ze gelukkig ook mee genomen naar Makkum. Als dan je vriend ook nog eens als supporter naast de baan staat dan is er geen houden aan. 6-4 en 6-1 waren de setstanden en Kirsten haar eerste overwinning dit seizoen was een feit. Gosse besloot om zich niet om te kleden en de beide dames samen het seizoen te laten afsluiten. Eb dit deden ze met verve. De eerste set werd een vliegensvlugge 6-0 overwinning. De 2de set ging iets moeizamer, maar werd ook keurig binnen gehaald. Deze mooie overwinning zorgde voor een prachtige 3de plek in het klassement en maar 2 punten verschil met de kampioen.
Het is gebleken dat dit een prachtige competitie is voor beginnende tennissers. Dus ben je nog maar net een jaartje aan het lessen, maar wil je wel wat vaker tennissen, een stok achter de deur hebben en ervaring opdoen laat het dan even weten. De dames kunnen wel wat teamleden gebruiken. En dat kunnen zowel mannen als vrouwen zijn. En bij genoeg animo kunnen we misschien zelfs wel 2 teams maken. Neem voor meer info contact op met het bestuur.
Competitie week 7
Het einde van de competitie nadert.
De dinsdagavond Dubbeldames mochten het deze week opnemen tegen Galefjild. Kijkend naar de uitslagen (scorebord journalistiek) gingen 3 van de 4 partijen redelijk soepel en zat er 1 pittige wedstrijd bij. Deze ging helaas na een super tiebreak verloren waardoor de dames een 2-2 eindstand kenden. Met nog een inhaalwedstrijd te gaan staat Marsum op een 5de plaats, maar dit zou bij een overwinning nog een plekje hoger kunnen worden.
De heren van de woensdagavond Marsum 1 hebben het seizoen afgesloten zonder te spelen. Blessures en een vakantie zorgden er voor dat er geen team op de been gebracht kon worden. En dit resulteert in een laatste plaats in de competitie.
Marsum 2 doet het dit seizoen een stuk beter, maar moeten er wel voor knokken. In de eerste 5 speelronden moest er maar liefst 7x een super tiebreak aan te pas komen. En uiteraard kon er ook afgelopen woensdag een super tiebreak genoteerd worden. Dat was deze keer de enige echt spannende partij. De punten werden eerlijk verdeeld met tegenstander De Vierslag en mede door dit resultaat vinden we het team terug op de 3de plaats. Komende woensdag spelen ze hun laatste wedstrijd op onze mooie banen vanaf 19.15 uur. Kom langs om te kijken of aan te moedigen. De entree is die dag gratis.
De wedstrijd van de vrijdagavond Damesdubbel is een paar weken uitgesteld. Of ze dat gedaan hebben omdat ze dan vrijdag 10 juni in Marsum kampioen kunnen worden dat weet ik niet, maar met een wedstrijd minder gespeeld en 2 punten voorsprong ligt de titel voor de hand.
Het zaterdag mix team wilden het seizoen feestelijk afsluiten met o.a. een bbq en het leek er op dat een aantal spelers niet veel tijd op de baan wilden verspillen. Het niveau verschil was dusdanig groot dat de tegenstander over de hele middag 9 games mochten noteren. Waarvan 6 in de mixdubbel. Met een verschil van 3 punten op de koploper en 2 op de nummer 2 werd een mooie 3de plaats behaald. Het verschil met de nummer 4 is 11 punten dus het was duidelijk dat er 3 teams bovenuit staken.
Zaterdag 11 juni zien we graag alle competitie tennissers, alle lessers, recreanten en bbq liefhebbers op ons sportcomplex.
Competitie week 6
Ook deze zondagse terugblik beginnen we met afgelopen dinsdag. Onze Damesdubbel draait een wisselvallig seizoen. Winst, verlies, winst en verlies waren de afgelopen resultaten. Statistisch gezien zou er nu dus weer een overwinning moeten komen. En dat had ook zomaar gekund. Maar liefst 2x moest er een super tiebreak aan te pas komen. Ik heb me laten vertellen dat vooral de eerste super tiebreak zwaar was. Een spion wist te vertellen dat daarna minimaal een half uur pauze is geweest. Mocht die spoor dit verzonnen hebben dan hoor ik het graag dames.
De Woensdagavond Marssum 1 heeft zowaar weer eens gespeeld. Met de hulp van 2 mannen met tig jaren spel en levens ervaring kon alsnog niet een 4-0 nederlaag voorkomen worden. Dan deed Marssum 2 het een stuk beter door met 4-0 te winnen. En deze keer zelfs zonder een super tiebreak te spelen. En dat is bijna uniek te noemen bij dit team.
De vrijdagavond 8&9 wist op een regenachtige avond de koploper op een gelijkspel te houden. Mooie prestatie van de dames en met misschien een beetje hulp van de mannen.
Het zaterdag mix team mocht erg vroeg in de ochtend de grens over naar Groningen om te spelen tegen een Zuid Afrikaan, een Duitse, een Grunninger en gelukkig een gewone Fries. Onze dames en heren lieten zich niet van de wijs brengen en namen alle 5 punten lekker mee in de kofferbak naar it Heitelan. De spannendste partij was het herenenkelspel. Deze 3setter duurde net zo lang als de damesenkel en dubbel bij elkaar.
Tot slot weer de jeugd. En dat was een kopie van vorige week. Weer keurig 2de geworden met een afsluitende partij met alles op het scorebord. Je ziet ze elke keer beter worden en wie weet zit er nog een dagoverwinning in dit seizoen. Absolute aanrader om een keer naar te kijken. Bijvoorbeeld op pinkstermaandag in Marssum.
We naderen het einde van het seizoen. Er zijn nog prijzen te verdelen en eventuele winnaars zullen gehuldigd worden op 11 juni na het bbq toernooi. Heb jij je al opgegeven? Meer info staat in de mail en op social media
Competitie week 5
We mogen weer.
De vakantie is weer voorbij dus de meeste teams mochten weer los. En dat was op sommige dagen met het het mooie weer absoluut geen straf.
Traditiegetrouw begon de competitie week weer met de dinsdagavond dames. En deze dames wisselen de resultaten wat af. Hun eerste wedstrijd dit seizoen werd gewonnen met 3-1, maar de week er na werd met dezelfde cijfers verloren. De laatste wedstrijd voor de vakantie werd gewonnen met 4-0 en helaas deden ze het weer. Uit tegen de Milen werd met 4-0 verloren tegen een te goed team dat als voorbereiding op Ibiza had gezeten. 1 tiebreak was het hoogst haalbare.
Er zijn 2 herendubbel teams op de woensdagavond. Marsum 1 (waar de 1 momenteel staat voor het aantal gespeelde wedstrijden) zag ook afgelopen woensdag een wedstrijd in het water vallen. De wedstrijd van Marsum 2 ging daarintegen gewoon door. Ze mochten net als de dinsdagavond dames naar de Molen. En weer ging Marsum met een nederlaag naar huis. De mannen knokten voor wat ze waard waren en 3 partijen moesten met een super tiebreak worden beslist
De vrijdagavond Damesdubbel mocht op bezoek bij Goutum. En Goutum ligt ons goed want de dames gingen met een 1-3 overwinning weer huiswaarts. Qua uitslag leek het alsof alle 4 partijen vrij eenzijdig waren, maar de stand zegt niet altijd alles.
De zaterdag mix mocht in een heerlijk zonnetje tegen het Groninger LTB. Dit team is 1 van de weinige ploegen die boven de Marsumers staan en ze toonden ook aan dat het terecht was. De mixdubbel en Damesdubbel gingen probleemloos naar de gasten. Het heren enkelspel met gemak naar Marsum. De dames enkel werd een driesetter voor ons team. En de herendubbel kon ale kanten op. Eerste set ging soepel naar Groningen. Even mopperen en de frustratie er uit gooien hielp de thuisploeg weer om het juiste ritme en de 2de set te pakken. De super tiebreak ging helaas verloren.
Tot slot de jeugd. 2 van de jongedames deden mee aan de Loop van Leeuwarden dus Katy en Elbrich mochten het vandaag doen. Door de laatste wedstrijd van de dag vol spanning en voor een volgelopen terras te winnen mochten ze zich de op een na beste van de dag noemen. Ze kregen terecht een staande ovatie.
Competitie week 4,5 (inhaalweekend)
Vakantie!! (maar niet voor iedereen)
Het was een rustige weekje voor onze competitie tennissers. Er stonden geen wedstrijden op het programma en daar maakte het 8/9 team gebruik van en planden een inhaalwedstrijd.
Voor de meesten van het team hun eerste officiële uitwedstrijd. De locatie @sanjessportpark was makkelijk te vinden, stukje centrale As meegepakt, en we werden op het parkeerterrein begroet door een paar alpaca’s. Lopend richting de kantine werden de banen al vluchtig bekeken en was er te horen dat de banen wel kleiner leken en het net te hoog hing. Dit was in de wedstrijden ook wel te zien. Beide teams hebben een aantal keren de bal net een paar centimeter uit geslagen en we waren het er over eens dat dit uiteraard door het veld kwam 😉
De dames van Feanwalden hadden allemaal hetzelfde rose shirt aan en daar had ons team niet rekening mee gehouden want ook bij ons liep er iemand in het rose. Gelukkig zat er nog een net tussen om verwarring te voorkomen.
De wedstrijden zelf dan maar. Karin en Auke kwamen in de eerste set redelijk snel op een riante voorsprong. Ze zagen echter op de andere baan dat de tegenstander dit na deed tegen Kirtsen en Gosse. In beide gevallen kwam de andere ploeg sterk terug en werd de set in 6-3 afgesloten. De 2de set was bij team Karin spannend tot de stand 3-4. Er werd een eindsprint ingezet en wederom een 6-3 eindstand genoteerd.
Team Kirsten kreeg op de andere baan de smaak te pakken. Ze kwamen steeds beter in hun spel, maakten minder fouten en meer punten en ook zij wisten de stand 6-3 op het scorebord te krijgen. Dus super tiebreak. Dat is al spannend zat, maar als dan de overige tennissers al klaar zijn en aan de zijkant gaan kijken en er ook nog een supporter (van Marsum 💪) zit dan wordt het nog wat spannender. Tot 6-6 ging het gelijk op. Mooie rally’s, prachtige punten en soms een bal in het net of net uit. Beide teams konden de overwinning al ruiken. De dames van de thuisploeg gooiden er nog wat extra spirit in en wisten hun partij daardoor te winnen. Totale eindstand: 1-1. Beide teams waren tevreden met het resultaat en er kon met goed gevoel genoten worden van de lekkere (welverdiende) hapjes.

Competitie week 4

We beginnen de competitie week uiteraard op dinsdag met ons Damesdubbel team. Na een 1-3 nederlaag in de vorige ronde tegen de huidige koploper stond er nu een uitwedstrijd tegen Goutum 5 op het programma. Ons marsumer viertal hadden geen behoefte om er een spannende avond van te maken en gunde de thuisploeg over de hele avond maar 10 games. Dus met een 0-4 overwinning op zak weer naar huis. Klasse dames.
De beide woensdagavond herendubbel teams, vrijdag Damesdubbel en de jeugd hadden vrij.
Het vrijdagavond 8&9 competitie team mocht wederom een thuiswedstrijd spelen. De beide partijen verliepen vrijwel hetzelfde. Makkum moest enorm wennen aan de baan en daar deden ze beide partijen een volledige set over en leverden een 6-0 op. Toen de Makkumers eenmaal waren gewend aan alles werd het in beide partijen de 2de set een stuk spannender. Karin en Auke wisten de 2de set met 6-3 over de streep te trekken en Karin deed er in de 2de partij met Gosse iets langer over, maar met 7-5 kon ook deze als overwinning worden bijgeschreven.
Als laatste team deze week mocht het mixteam op zaterdag met een bijna complete selectie aantreden tegen medekoploper De Vliegende Bal. Bij de herendubbel stonden 2 mannen enorm goed en hard te serveren. Gelukkig was dit eerlijk verdeeld over beide teams dus dit beloofde een spannende strijd te worden. De 1ste set ging echter vrij vlot naar Marssum. De tegenstander was koortsachtig (letterlijk) op zoek naar een beter strijdplan en dit had effect. Een break voorsprong werd aan het eind van de partij toch uit handen gegeven en leverden Marssum het eerste punt op. De Damesdubbel waren helaas minder succesvol en konden het niet bolwerken tegen de dames uit Sneek en moesten een 2-0 nederlaag incasseren. De dames enkel leek qua uitslag een Makkie voor Sneek, maar dat kwam omdat na meerdere keren deuce het kwartje steeds hun kant op viel. Edouw wist met het enkelspel precies dezelfde setstanden als bij zijn dubbel. 2de punt binnen. De mix voerde een harde strijd om het winnende punt, maar gingen helaas met 5-7 en 4-6 ten onder.
P.s. staat 11 juni al omcirkeld in je agenda? Meer info volgt snel…

Competitie week 3 – De derde week alweer.

Competitie ronde 3 stond deze week alweer op het programma, maar omdat hun eerste wedstrijd van het seizoen vanwege slecht weer (kun je nu al niet meer voorstellen) werd afgelast, speelden de dinsdagavond Dubbeldames deze week hun eerste thuiswedstrijd. Echt spannend werd het aan de stand te zien niet. Alles werd in 2 sets beslist en het merendeel ging helaas naar de tegenpartij. 1-3 werd de einduitslag.

De woensdagavond herendubbel Marssum 1 kon geen team op de been krijgen dus die wedstrijd is uitgesteld.

De woensdagavond herendubbel Marssum 2 had de eerste 2 wedstrijden 2-2 gespeeld en wilde nu wel eens de smaak van een overwinning proeven. En ik denk dat het afgelopen woensdag goed gesmaakt heeft. 4-0 werd er maar liefst gewonnen. 2 partijen gingen eenvoudig, maar de andere 2 partijen moesten met een super tiebreak worden beslist.

De vrijdagavond Damesdubbel hadden na een weekje vrij weer voldoende energie opgedaan voor hun 2de competitie ronde. De dames spelen 1x per 2 weken en dat bevalt hun prima zo te zien. Net als 2 weken geleden gingen alle 4 punten in de tas.

De 8/9 competitie speelt in de week dat de vrijdagavond dames vrij zijn dus die hadden deze week rust.

Het zaterdag mix team had ook wat personeels problemen en konden daardoor maar 3 van de 5 partijen spelen. Een redelijk eenvoudige herenenkelspel, en een spannende mixdubbel en herendubbel waar beide keren de eerste set wed verloren, maar de super tiebreak werd gewonnen zorgden toch nog voor een 3-2 overwinning.

En de jeugd mocht de week weer afsluiten. De meiden hebben veel plezier, pakken hun overwinningen mee en leren steeds beter hoe het dubbelspel werkt. Dit beloofd wat voor de toekomst.

Check alle teamindelingen, standen, uitslagen en programma’s op onze site bij het tabblad competitie.

Tot ziens op of rond onze tennisbanen

Competitie week 2 – Nieuwe week, nieuwe kansen.

Afgelopen week werd er weer volop getennist door onze clubteams. Dit gebeurde met wisselend resultaat.

Aangezien vorige week de wedstrijd niet door ging mochten de dinsdagavond Dubbeldames afgelopen dinsdag hun eerste wedstrijd van het seizoen spelen in en tegen Grouw. Dit leverde een mooie 1-3 overwinning op. De enige verliespartij kwam tot stand na een spannende super tiebreak.

Ook de Herendubbel Marssum 1 hoefde deze week pas voor het eerst aan te treden. Op onze eigen mooie banen werd het helaas een 0-4 nederlaag. 2 partijen moesten met een super tiebreak beslist worden, 1 partij helaas vanwege een blessure opgegeven en de andere partij gaan we niet teveel over zeggen.

De Herendubbel Marssum 2 wilde na het gelijkspel van vorige week ook deze week die lijn doorzetten in de uitwedstrijd tegen Kollum. De teams waren aan elkaar gewacht en dit leverde dan ook een gelijkspel op. Net als vorige week werd het 2-2 en dus is Marssum 2 nog steeds ongeslagen.

De vrijdagavond Damesdubbel had deze week vrij.

Het vrijdagavond 8&9 tennisteam speelde vrijdagavond thuis. De dames Karin en Kirsten maakten beide hun competitie debuut en dat deden ze naar behoren. Helaas wel beide wedstrijden verloren, maar daar moest de eerste wedstrijd wel een super tiebreak aan te pas komen. Ze gaan zeker nog punten pakken deze competitie.

Het zaterdag mixteam wist een overtuigende 5-0 overwinning te behalen afgelopen zaterdag. De banen lagen er weer prachtig bij en het zonnetje zorgde voor de ideale omstandigheden voor een lekkere tennis middag. De Herendubbel liet zien dat het verlies van vorige week een incident was en won overtuigend. De Damesdubbel hadden wat meer tegenstand, maar wisten het wel in 2 sets over de streep te trekken. Een soepele Herenenkelspel en Mixdubbel zorgden voor de overwinning en een zwaarbevochten driesetter bij het Damesenkelspel zorgden voor een clean sheet.

Tot slot mocht ons jeugdteam vanmorgen de competitieweek afsluiten. 3 teams waren niet aanwezig dus het werd een tweestrijd tegen Franeker. Mooi weer en verstopte paaseieren zorgden ervoor dat er vandaag alleen maar winnaars van de baan kwamen.

Competitie week 1 – De eerste competitie week zit er op.

De wedstrijd van de Dinsdagavond Damesdubbel ging helaas niet door. De weersverwachting voor komende week is gunstig dus de uitwedstrijd tegen Grou (19.00 uur) zal vast door kunnen gaan.

Ook de wedstrijd van de woensdagavond herendubbel van Marsum 1 ging niet door. Dit team mag komende woensdag een thuiswedstrijd spelen tegen TSO om 19.15 uur.

Marsum 2 wist er afgelopen woensdag een 2-2 uit te slepen thuis tegen Franeker en speelt komende woensdag uit tegen Kollum 2.

Het debuut van ons vrijdagavond dames duo in de 8&9 competitie is ook uitgesteld. Karin en Kirsten zullen tot komende vrijdag moeten wachten en mogen dan in Marsum aantreden om 19.15 uur.

De Damesdubbel vrijdagavond speelden afgelopen vrijdag thuis tegen Franeker en wisten de punten mooi in Marsum te houden. Een keurige 4-0 overwinning geeft vertrouwen voor de komende wedstrijd van vrijdag. Dan spelen ze in en tegen Stiens om 19.00 uur.

Het zaterdag mix team trotseerde zaterdag op de vroege ochtend en het begin van de middag hagel en regenbuien, maar wist de tegenstander wel met 4-1 af te drogen. Keurig resultaat. Alleen de herendubbel liet het wat afweten. Komende zaterdag is dit team live te aanschouwen op onze tennisbanen voor de thuiswedstrijd tegen ”t Nylan 4. Hier beginnen ze om 14.00 uur.

En tot slot mochten 2 van onze jeugdleden hun competitie debuut maken en dat deden ze geweldig. Marrit en Elbrich wisten 6 van hun 8 wedstrijden te winnen. Paasmaandag zijn de kids in Marsum om de hele ochtend weer hun best te doen in de competitie.

Wil je een keer kijken bij een wedstrijd dan kan dat altijd. Publiek is meer dan welkom en de kantine is geopend. Wil je zelf ook graag competitie tennissen kom dan Paasmaandag rond de klok van half 3 langs in de kantine voor meer informatie. En neem je racket mee want je kan dan direct meedoen met het paas toernooi. Je kan dan met en tegen onze competitie tennissers spelen, maar ook met je eigen lesgroep. Gezellig, ontspannen en sfeervol middagje tennis.

Tot ziens komende week op ons mooie tennisbanen

Sponsoren