Vanaf 13 september gaan er weer 5 teams voor onze club strijden in verschillende competities. Gedurende het seizoen houden we jullie op deze pagina op de hoogte van de resultaten. Uiteraard kun je ook op de pagina van het desbetreffende team klikken en daar de op de knltb link drukken.

Week 38 19 tm 25 september)

Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Voor de meeste teams stond de 2de competitiewedstrijd op het programma. Onze Dinsdagavond Dames mochten 1 dorpje verderop tennissen tegen Schatzenburg. Helaas was deze tegenstander te sterk voor onze dames. Er werd gestreden voor elk punt, maar helaas kwamen de meeste punten op naam van Schatzenburg waardoor onze dames nog steeds op 0 staan. Misschien lukt dit volgende week in de thuiswedstrjd tegen Nylan met de hulp van het thuispubliek.

De Woensdagavond Heren waren vorige week het enige team dat een overwinning wist te behalen en dat schept natuurlijk verwachtingen voor deze week. Helaas konden die verwachtingen niet waar worden gemaakt tegen de nieuwe koploper Franeker die alle 4 punten brutaal mee naar huis namen. Hopelijk kunnen onze mannen zich volgende week revancheren in St Anna tegen de Bildtse TC.

De Donderdagavond Dames 8/9 waren inmiddels bijgekomen van hun eerste stappen in het competitie geweld en mochten voor het eerst een thuiswedstrijd spelen. Bij thuiswedstrijden van dit team is er gegarandeerd publiek aanwezig want is namelijk ook onze toss avond. Helaas kon dit publiek niet voorkomen dat de tegenstander met alle punten naar huis zou gaan. De dames zijn inmiddels al begonnen met de voorbereidingen voor volgende week. Dan staat er een uitwedstrijd tegen de Vliegende Bal op het programma

En dan de 2 teams die deze week pas hun eerste wedstrijd speelden. Te beginnen met onze Vrijdagavond Dames. Dit team trekt zich aan elkaar op en leert van elkaar. Waar het eerste team in 2 sets verloor won het 2de team met exact dezelfde setstanden in 2 sets. Het zal u dan ook niet verbazen dat wanneer de 3de partij een supertiebreak (al weet ik sinds de dubbelwedstrijd bij de Laver Cup dat dit een match tiebreak heet) speelt dat ook de 4de partij een matchtiebreak speelt. Met wederom 1x winst en 1x verlies. Mooi gelijkspel dus.

Het mixteam stond in Stiens met als opdracht om de eer voor onze vereniging te redden en toch nog een overwinning te noteren voor onze club. En dat is gelukt. 4 spannende partijen werden 3x in ons voordeel beslist en de1-3 overwinning was binnen.

check de site voor het wedstrijdschema en de standen

Week 37 (12 tm 18 september)

Vorige week zijn de meeste teams begonnen aan hun najaarscompetitie. Uiteraard verzorgen we weer een verslagje van alle wedstrijden.

Beginnende met de Dinsdagavond Dames. Zij mochten als eerste van onze vereniging aantreden tegen Trynwalden. Op onze eigen mooie banen hadden de dames het moeilijk. In totaal werd 5x de setstand 6-2 genoteerd en niet 1 van de 5 was voor ons. In totaal wisten onze dames er maar 1 set uit te slepen deze avond en dat was niet genoeg om een punt te pakken. eindstand 0-4

De Woensdagavond Heren mochten naar Berltsum om een poging te doen om punten mee naar huis te nemen. Ze hadden de hulp ingeschakeld van een invaller die zo blij was dat hij mee mocht doen en misschien daarom wel zijn beide partijen zolang mogelijk wilde laten duren. 2 super tiebreaks tot gevolg waarvan er eentje in winst werd omgezet. De overige 2 partijen leverden ook nog een super tiebreak op en een wat gemakkelijkere 2setter. kortom: een mooie 3-1 overwinning voor de mannen.

Op donderdag volgde het debuut van ons nieuwe 8/9 team. Een groep enthousiaste dames die vorig jaar zijn begonnen met lessen en dit seizoen wilden kijken hoe ze het in deze beginners competitie zouden doen. Helaas troffen ze een tegenstander die al jaren in deze competitie actief was (je vraagt je af hoe lang je beginner kan blijven) Deze tegenstander had weinig medelijden met onze dames en wisten de eerste partij te winnen met 2x 6-0. Vooraf werd er door bijna iedereen gedacht dat de 2de wedstrijd ook zo zou gaan, maar daar hadden onze dames geen oren naar. Brutaal pakten ze de 1ste game en namen ze de leiding in deze wedstrijd. Helaas bleef het bij deze game, maar alle 4 dames mogen trots zijn op hoe ze gespeeld hebben. Kijkend naar hoe ze vorige jaar stonden te tennissen en hoe ze nu speelden lon er geconcludeerd worden dat ze allemaal veel progressie hebben geboekt. Tegen gelijkwaardige tegenstanders schat ik hun kansen zeer hoog in.

De wedstrijden van zowel de Vrijdagavond Damesdubbel als het mixteam werden afgelast. De week zijn er thuiswedstrijden op woensdag (herendubbel), donderdag (8/9 competitie) en vrijdag (damesdubbel). Wie weet zien we jullie daar.