T.V. Marssum tennisplezier voor jong en oud

Tennisvereniging Marssum is opgericht in 1978 en telt inmiddels 100 leden. Sinds 2011 beschikt de vereniging over een moderne accommodatie met drie banen die nagenoeg het hele seizoen bespeelbaar zijn. Tevens hebben we een kaatsmuur.

Onze vereniging heeft een gezellig clubgebouw met een kantine en een buitenterras. Uiteraard zijn er kleedkamers met douches.

Al dat moois is natuurlijk bedoeld om te gebruiken. Reden genoeg om lid te worden van onze vereniging. Beginnend of ervaren speler. Tennissen bij T.V. Marssum betekent plezier, passie en gezelligheid.

Toss

Elke donderdagavond is er vanaf 19:30 uur Toss. Dit is een mooie gelegenheid om andere leden te leren kennen en uiteraard om te oefenen. Vanaf 26-6-2021 mag er weer ouderwets getosst worden. De kantine en het terras mogen ook weer open. Wel geldt in zowel de kantine als op het terras de 1,5 meter regel en is er de gezondheidscheck.

Heb je 1 of meerder van deze klachten (gehad in de afgelopen 24 uur)?

  1. Heb jij op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  2. Heb jij het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)?
  3. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
  4. Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Wanneer je 1 van bovenstaande vragen met ‘ja’ beantwoordt, kunnen we je helaas niet toelaten in ons clubhuis en op ons terras.

Tennisles

De winterlessen zijn inmiddels in volle gang. Lijkt het jou ook leuk om te lessen, maar vindt je de winter te koud? hou dan deze pagina in de gaten. In het voorjaar starten we uiteraard weer met een nieuwe lescyclus
De data van de tennislessen betreffen maandag:
15, 22, 29 november
6, 13 december
10, 17, 24 en 31 januari
7 februari
Reservedata [14, 21 en 28 februari]

Activiteiten

Voor zowel beginnende als gevorderde tennissers biedt de vereniging de mogelijkheid om het hele jaar door te spelen. T.V. Marssum schrijft ieder jaar verschillende teams (m/v en gemixt) in voor de provinciale competitie. Verder doet de vereniging mee met de Fryslân Cup, ook weer met verschillende teams. Maar ook voor de recreatieve speler is er voldoende te beleven bij onze vereniging.
Gedurende het jaar organiseert onze vereniging regelmatig thema-toernooien voor alle leden, zodat iedereen in aanraking komt met de verschillende niveaus binnen de vereniging. Uiteraard worden deze toernooien afgesloten met een gezellig samenzijn.

**************************************************************************************************************

Corona Update: Kantine dicht en geen publiek bij de lessen

Het aantal coronabesmettingen stijgt de afgelopen weken snel en de druk op de zorg neemt verder toe. Het kabinet heeft daarom extra coronamaatregelen aangekondigd om het aantal contacten tussen mensen te beperken. Vanaf zaterdag 13 november moet alle horeca om 20 uur sluiten, dus ook op sportlocaties. Voor de horeca geldt al een coronatoegangsbewijs (CTB), een vaste zitplaats wordt weer verplicht. De 1.5 meter afstand regel wordt opnieuw ingevoerd, niet tijdens het sporten maar wel buiten de baan of op het park. Sportwedstrijden mogen doorgaan, maar dan zonder publiek op de tribunes of langs de baan. Dit geldt voor professionele wedstrijden en ook voor amateursport. Daarnaast is het advies maximaal 4 mensen thuis te ontvangen en zoveel mogelijk thuis te werken.

De gedeeltelijke lockdown duurt 3 weken en gaat in op zaterdag 13 november om 18.00 uur en duurt tot zaterdag 4 december. De situatie wordt op vrijdag 3 december opnieuw beoordeeld.

Lees hier het uitgebreide bericht van de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/11/12/besmettingen-moeten-omlaag-strengere-regels-om-contacten-te-beperken

Maatregelen voor tennis

De maatregelen voor tennis in het kort:

  • Sporten blijft mogelijk.
  • Tijdens het sporten is de 1.5 meter afstand niet nodig, wel buiten de baan of op het park. Geef elkaar de ruimte.
  • Voor buiten sporten is het niet nodig een CTB te laten zien.
  • Horeca op sportlocaties mag open van 6.00 uur tot 20.00 uur. Een CTB is nodig voor iedereen van 18 jaar en ouder bij het betreden van de binnenruimtes, horeca en terras van de sportlocatie. Een vaste zitplaats is verplicht. Dit betekent dus dat iedereen die gebruik maakt van het clubhuis of het buitenterras op een vereniging een CTB moet laten zien. Dit geldt ook voor de andere binnenruimtes, zoals kleedkamer en toilet. Het bestuur heeft daarom besloten om zowel de kantine als de kleedkamers te sluiten. Toiletbezoek is in geval van nood toegestaan
  • Publiek is niet toegestaan op het park of in een hal. Ouders, familie en vrienden kunnen niet komen kijken bij trainingen en wedstrijden.

Meer info

Voor uitgebreide info over alle coronamaatregelen in de sport verwijzen we je naar het Algemeen Protocol Verantwoord Sporten, wat is samengesteld door NOC*NSF, VSG en alle sportbonden en goedgekeurd door VWS en het RIVM.

De Richtlijnen voor tennis en padel zijn ook geüpdatet. Dit document is een aanvulling op het Algemeen Protocol Verantwoord Sporten.

Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat bovenstaande informatie vragen bij je oproept. Klik hier voor alle veelgestelde vragen en antwoorden over alle vragen rondom tennis, padel en het coronavirus.

Sponsoren